Logo

Οι Βλάχες τσούγκρισαν τα αυγά

Mε μεγάλη επιτυχία το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας διοργάνωσε την καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, μεταπασχαλινή εκδήλωση :«Το τσούγκρισμα των αβγών », η οποία έχει εξελιχτεί πια σε θεσμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Περισσότερες από ογδόντα (80) γυναίκες από όλες τις ηλικίες , μέλη και φίλες του Συλλόγου, τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση. Τις εκλεκτές παρευρισκόμενες καλωσόρισε εκ μέρους του Δ/Σ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μητρητώνης Γιάννης. Στη σύντομη ομιλία του, απηύθυνε , στη βλάχικη γλώσσα, θερμές ευχές και συγχάρηκε και ευχαρίστησε τις γυναίκες για τις πετυχημένες δράσεις τους. Στη συνέχεια, αφού τσίγκρισαν τα αβγά, ακολούθησε γλέντι που κράτησε από τις επτά ως τις δέκα. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Παλαιά και νέα μέλη του Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς βλάχικους χορούς, τραγούδησαν βλάχικα τραγούδια και , προς το τέλος της εκδήλωσης, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν , τέλη του Μάη, μια διήμερη εκδρομή .

Να επισημανθεί ότι όλα τα χρόνια , το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας πραγματοποιεί αξιόλογες δράσεις που με τη σωστή διαχείριση των εσόδων συμβάλλει στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού του Συλλόγου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb