Logo

ΕΜΙΠΗ: Β' Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα»

Το Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. εκτιμώντας τη θετική έκβαση της Ά Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα», αποφάσισε τη διοργάνωση της Β΄ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με το γενικό τίτλο «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα».

Σκοπός της παραπάνω ημερίδας είναι η έρευνα και ανάδειξη στιγμών και πτυχών της νεότερης ιστορίας της Νάουσας και της γύρω περιοχής, μέσα από άγνωστο αρχειακό υλικό που διασώζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Μέσα από την έρευνα και γενικότερα μέσα από την ημερίδα ευελπιστεί να αναδειχτούν νέα ζητήματα και να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κενά τα οποία έχουν εντοπιστεί στην τοπική ιστοριογραφία.

Η Επιστημονική Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο και συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 (απόγευμα Παρασκευής και πρωί – απόγευμα Σαββάτου).

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους κ.κ. α) Σοφία Ηλιάδου – Τάχου Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας, β) Βασίλειο Κουκουσά Καθ. Α.Π.Θ., γ) Αγγελική Κοτταρίδη Δρ. Αρχαιολογίας - Προϊσταμένη Ε.Φ.Α. Ημαθίας, δ) Αντωνία Χαρίση Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή που θα οριστεί για το σκοπό αυτό από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους, μέχρι την 15η Απριλίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 34 του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Εισηγητές οι οποίοι χρειάζεται να μετακινηθούν και να διαμείνουν στη Νάουσα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί κάθε περίπτωση αναλόγως.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb