Logo

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ι Μεραρχίας Πεζικού «Γνωρίστε τον τόπο μου» (φωτογραφίες, βίντεο)

Για τρίτη χρονιά, η Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», πραγματοποίησε την εκδήλωση «Γνωρίστε τον τόπο μου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στην Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας, με σκοπό την προβολή διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών της πατρίδας μας. Παραγωγοί και πολλοί επαγγελματίες από διάφορες περιοχές της χώρας, παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα παραδοσιακά προϊόντα τους, για να τα δοκιμάσουν οι επισκέπτες της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Μεραρχίας Πεζικού, ο Υποστράτηγος Γιώργος Βίνιος.

Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στον χώρο, συνομίλησαν με τους υπευθύνους του κάθε περιπτέρου, δοκίμασαν παραδοσιακά προϊόντα και στη συνέχεια διασκέδασαν με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Στα περίπτερα οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, είδαν έντυπο τουριστικό υλικό και σε βίντεο ενημερωτικά βίντεο του κάθε τόπου. Από την Πελοπόννησο γαλατόπιτα, πορτοκαλόπιτα, ελιές Καλαμών, ελαιόλαδο, πορτοκάλια, μανταρίνια, χυμούς και κρασιά. Από την Ήπειρο ζυμαρόπιτα, λαχανόπιτα και μπακλαβαδάκια. Από την Κρήτη τσικουδιά, κρασιά, τυριά, παξιμάδια, μέλι και ελιές. Από τα νησιά Αιγίου και συγκεκριμένα από την Σαλαμίνα τηγανίτες (γλύκισμα με μέλι καρύδι, κανέλα, σουσάμι και πορτοκάλι) και το παραδοσιακό πλατέτσι (είδος ψωμιού με τυρί και λάδι). Από την Θεσσαλία χυλοπίτες, κρασιά, τυροσαλάτες, μπαντζίνα, χαλβά, μέλι και αναψυκτικά. Από την Καβάλα και συγκεκριμένα από τον Δήμο Παγγαίου κουραμπιέδες Καρβάλης, ταχίνι και χαλβά Παλαιοχωρίου, ενημερωτικό έντυπο από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, που ξεκίνησε πρόσφατα την λειτουργία του στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα. Από Σέρρες σπιρουλίνα. Από Ημαθία τα γνωστά ποιοτικά Τυροκομικά ΦΑΡΜΑΚΗ, κρασιά και τα αξιόλογα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι Νάουσας, ελαιόλαδο και ελιές από το Ελαιοτριβείο Νταμπώσης από την Κουλούρα, μαρμελάδες jellys και relishes συνοδευόμενες από συνταγές, ρεβανί, λουκουμάδες, ντόνατς, χειροποίητα ζυμαρικά, κομπόστες, φρούτα, καφέδες, ροφήματα, χαλβά και λουκούμια. Από την Πιερία ζυμαρικά, τυροκομικά, κρασιά, τσάι και πουτίγκα.

{jlex}flickr:72157692539988814{/jlex}

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας και η Θρακική Εστία Βέροιας.

Μετά το χορευτικό πρόγραμμα ακολούθησε κλήρωση όπου οι τυχεροί της βραδιάς πήραν ως δώρο τοπικά προϊόντα που εκτίθονταν στην εκδήλωση.

{jlex}flickr:72157692540092464{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb