Logo

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: 2ος διαγωνισμός εικαστικών για το Θέατρο

Το Δίκτυο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού», αποτελούμενο από τα έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Ιωαννίνων (Ηπείρου), Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης), στο πλαίσιο των κοινών τους δράσεων πολιτισμού και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης) προκηρύσσει τον 2ο διαγωνισμό Εικαστικών για το Θέατρο (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το Θέατρο-σκηνογραφίας).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, όπως και κατά το διδακτικό έτος 2016 – 2017, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας προκηρύσσει τον 2ο διαγωνισμό Εικαστικών (μάσκας-προσωπείου και ζωγραφικής για το θέατρο-σκηνογραφίας).

Διαγωνισμός Εικαστικών για το Θέατρο

1.Μάσκας-Προσωπείου

2.Ζωγραφικής και προπλάσματα (μακέτες) για το Θέατρο-Σκηνογραφίας.

1.Μάσκα-Προσωπείο

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, στα πλαίσια του μαθήματος της αισθητικής αγωγής, ή των σχολικών δραστηριοτήτων, μπορούν να φιλοτεχνήσουν μάσκες – προσωπεία σε μέγεθος ανθρώπινου προσώπου, που να αναφέρονται σε μάσκες-προσωπεία ηθοποιών, κλόουν, καρνάβαλων, λαϊκών δρώμενων κ.ά.

Τα υλικά κατασκευής είναι στην ελεύθερη επιλογή των συμμετεχόντων μαθητών.

Κάθε μαθητής θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε η μάσκα που θα παραδώσει, να διαθέτει άγκιστρο ανάρτησης από οποιοδήποτε υλικό προτιμά, προκειμένου το προσωπείο να μπορεί να αναρτηθεί σε κάθετο ταμπλό.

Στο πίσω μέρος κάθε μάσκας-προσωπείου θα υπάρχουν με ευκρίνεια τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο μαθητή, τμήμα-τάξη και η ταυτότητα του σχολείου (όνομα του σχολείου και το όνομα της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, που ανήκει).

2. Ζωγραφική για το Θέατρο-Σκηνογραφία

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, στα πλαίσια του μαθήματος της αισθητικής αγωγής, μπορούν να φιλοτεχνήσουν πίνακες ζωγραφικής ή να κατασκευάσουν προπλάσματα (μακέτες) για το Θέατρο –Σκηνογραφία.

Θεματογραφία και έμπνευση: από όλο το εύρος του κλασικού, του νεότερου και του σύγχρονου ελληνικού και ξένου δραματολογίου.

Σε περίπτωση που το έργο είναι πίνακας, κάθε μαθητής να μεριμνήσει το έργο, που θα παραδώσει, να διαθέτει άγκιστρο ανάρτησης, προκειμένου ο πίνακάς του να μπορεί να αναρτηθεί σε κάθετο ταμπλό.

Σημειώσεις

Στο πίσω μέρος κάθε μάσκας-προσωπείου θα υπάρχουν με ευκρίνεια τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο μαθητή, τμήμα-τάξη, η ταυτότητα του σχολείου (όνομα του σχολείου και το όνομα της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης, που ανήκει).

Κάθε Σχολείο θα επιλέξει τα τρία καλύτερα έργα και θα τα υποβάλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις έως τις 9 Μαρτίου 2018, και αυτές θα τα αποστείλουν στην Κριτική Επιτροπή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, συνοδευμένα με σύντομο πρακτικό έως τις 16 Μαρτίου 2018,

Η Κριτική Επιτροπή θα συνέλθει σε ολομέλεια, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, θα αριθμήσει κάθε έργο, θα τα αξιολογήσει και θα επιλέξει τα πιο αξιόλογα έργα συντάσσοντας προς τούτο σχετικό πρακτικό με τα ακριβή στοιχεία των διακριθέντων.
Τ

ο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, βάσει της προκήρυξης δράσεων του Δικτύου θα εκδώσει λεύκωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τη Δευτέρα 16 έως και τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στον εκθεσιακό χώρο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb