Επιτυχημένη η φιλανθρωπική εκδήλωση των "Κάρανου" - Ζαχαροπλαστών Βέροιας (φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία είχε η φιλανθρωπική εκδήλωση (ενίσχυση του Γηροκομείου Βέροιας) που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας – Γαστρονομίας - Οινολογίας και Τουρισμού «ο Κάρανος» και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας. Το κέντρο Φλαμουριές, που παραχώρησε δωρεάν το χώρο του, γέμισε ασφυκτικά, και όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές γεύσεις από προϊόντα του τόπου μας.

Οι chefs Παλησίδης Γιώργος, Μαλλιάρας Νίκος (Βεργιώτικο), Μεταξάς Γιώργος (Τσαγκαράδικο), Λαφάρας Στέφανος (Χάραμα), Σαμούκας Γιάννης (12 Γράδα), Τσιλιγκερίδης Νίκος (Ακρόπολη), Περπερίδου Μαρία (Εκείμερος), Ψώνης Αλέξανδρος (Το Μεράκι), Λεπτοκαρίδης Θωμάς, Δελιόπουλος Διονύσιος και η pastry chef Μάλλιου Χριστίνα (αρτοποιεία ΚΟΓΙΑ) ετοίμασαν ένα εξαιρετικό μενού, το οποίο αποτελούνταν από:

Σούπα κρέμα κόκκινης κολοκύθας με λάδι μυρωδικών

Τραχανάς κρεμώδης με καπνιστό μοσχάρι

Λουκάνικο με πατατοσαλάτα βρασμένη σε βότανα

Σαλάτα με νεαρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σουσάμι, φλοίδες Μπάτζου, τοματίνι, κολοκύθι, σιρόν κρουτόν, δροσισμένο με ελαιόλαδο και ταχίνι

Μοσχάρι ψητό με κρεμμυδάκια, καρότα, μανιτάρια, Ζυμαρικά βρασμένα σε μοσχαρόζουμο με τριμμένη φέτα

Ρεβανί με παγωτό παντζάρι

Ψωμάκι εκλεκτό με τσουκνίδα και καπνιστό χοιρινό, σύκο και δενδρολίβανο, Ρίγανη και ελιά.

Το δείπνο συνόδευσαν κρασιά (λευκός – ερυθρός).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καγκελίδης. Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του αποκάλυψε ότι ο "Κάρανος" και ο δήμος Βέροιας και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών ετοιμάζουν μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο ρεβανί. Επίσης, ο πρόεδρος του "Κάρανου" Δημήτρης Ταχματζίδης, ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αφιερωμένη στην κρητική και ποντιακή κουζίνα.

{jlex}flickr:72157691236867481{/jlex}