Κίνηση Πολιτών: "Το Δίδυμο Λουτρό της Βέροιας δεν θα γίνει αλώνι διαξιφισμών"

Από την Κίνηση Πολιτών «Διεκδικώ την πόλη μου» ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η επίκληση των έργων που έκανε η εφορεία αρχαιοτήτων Ημαθίας στο προηγούμενο ΕΣΠΑ προφανώς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Οι πολίτες που δήλωσαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το δίδυμο λουτρό της Βέροιας παρακολουθούν την υπόθεση και ενημερώνονται συνεχώς από τους αρμόδιους φορείς.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η αποκατάσταση του Δίδυμου Λουτρού της Βέροιας ήταν μια από τις προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ΠΡΟΣ Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ένταξή του στο νέο ΈΣΠΑ, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι η πρόταση ήταν ώριμη και η μελέτη απολύτως άρτια, και έτσι το έργο εγκρίθηκε από την καθ’ ύλην αρμόδια διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας. Το μόνο που απέμενε ήταν η πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη, η οποία δεν υπήρξε ποτέ, και δυστυχώς, μολονότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ενώπιον μελών της Κίνησης μας να αγωνιστεί προσωπικά για την αποδοχή του αιτήματος, ακόμη και αν το έκανε ο «αγώνας» του δεν τελεσφόρησε.

Οι πολίτες ζητούν και εκτιμούν πράξεις και αποτελέσματα. Το Δίδυμο Λουτρό της Βέροιας και η Κίνηση των Πολιτών δεν θα γίνει πεδίο δόξης καμιάς μικροπολιτικής-λαϊκίστικης σκοπιμότητας ούτε αλώνι διαξιφισμών. Το μνημείο θα αποκατασταθεί όπως πρέπει και θα συνεχίσει να ανήκει στην πόλη και τους κατοίκους της, που το αγαπούν και το διεκδίκησαν.

Αν αυτός ο αγώνας θεωρείται δονκιχωτισμός είμαστε πρόθυμοι να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, όμως όχι στην πραγματικότητα των σκοπιμοτήτων, αλλά στην πραγματικότητα του Θερβάντες, γιατί «Η μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι»".