proteas

tsakiridis tires

logomageia

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος. Μέγας δάσκαλος- μέγας μαθητής»

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η παρουσίαση της εκδήλωσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος. Μέγας δάσκαλος- μέγας μαθητής» στον πολυχώρο «Χρ.Λαναράς» της Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας 23ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της ΠΚΜ και της Π.Ε Ημαθίας και τον συντονισμό της είχε η υπεύθυνη τουρισμού της Π.Ε Ημαθίας κα. Λίνα Τουπεκτσή.

Στο μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε την συνύπαρξη των δυο μεγίστων της προχριστιανικής ανθρωπότητας, Αριστοτέλη και Αλεξάνδρου, στη Μίεζα. «Λίγα χιλιόμετρα από εδώ στο Γυμνάσιο της Μίεζας η ιστορική ανασκαφική πρόκληση παραμένει ανοικτή για το υπουργείο πολιτισμού και την ελληνική κυβέρνηση, σε αυτό τον τόπο που η ανάδειξη του από την αρχαιολογική σκαπάνη, είναι βέβαιο ότι θα προσθέσει στον ιστορικό ζυγό ακόμη βαρύτερες αποδείξεις, ενάντια στην παραχάραξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, την οποία περιφέρουν ξεδιάντροπα οι βόρειοι γείτονες μας ανά τον κόσμο, χωρίς καμιά σοβαρή και συγκροτημένη αντίδραση από την εκάστοτε πολιτική ελληνική ηγεσία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαϊτζίδης.

20171024 111602

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΠΚΜ να εισαγάγει στον πυρήνα της τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας τον πολιτισμό, μέσω του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. «Το πολιτισμικό μας αγαθό είναι εξαιρετικό. Στόχος της διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι να το κοινωνήσουμε σε όλο τον κόσμο, παντρεύοντας το με την αγροτική μας παραγωγή και την γαστρονομία» τόνισε ο κ. αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη προβολή θεματικών video της ΠΚΜ.

Πρώτη ομιλία από την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα. Αγγελική Κοτταρίδη με θέμα « Το πρώτο πανεπιστήμιο της Οικουμένης-Σχολή, Αριστοτέλη Μίεζα». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύση Διαμαντόπουλου με θέμα « Αριστοτέλης, ο διαχρονικός φιλόσοφος της παιδείας» και ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον υπεύθυνο εξαγωγών του γνωστού οινοποιητικού συνεταιρισμού VAENI , Ευστράτιου Κατή, με θέμα « Οίνος στην Αρχαία Ελλάδα».

Η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών της Π.Ε Ημαθίας στους επισήμους, καθώς και με οινογευσία ποικιλίας κρασιών της περιοχής και γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων.

Τιμητική η παρουσία του Πανασιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη πατρός Ιωακείμ, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος, του βουλευτή Ημαθίας κ. Αντωνίου, του αντιδημάρχου πολιτισμού Νάουσας κ. Βαλσαμίδη, του εκπροσώπου του Στρατηγού Διοικητού της ΙΜΠ, Αντισυνταγματάρχη κ. Κούτελη, των περιφερειακών συμβούλων κας. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδη, της αντιδημάρχου Νάουσας κας. Τάκη, των δημοτικών συμβούλων κας Τορορή και κ. Μάντσιου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του χώρου του πολιτισμού.

Η σειρά των εκδηλώσεων της ΠΜΚ, με επίκεντρο τον Αριστοτέλη και τον Μ.Αλέξανδρο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και στις επτά περιφερειακές ενότητες, συνεχίζεται την Τετάρτη 25η Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του πολυκεντρικού μουσείου των Αιγών με τις εξής ομιλίες. «Αιγές – Η βασιλική καθέδρα των Μακεδόνων» -Αγγελική Κοτταρίδη, Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, «Η Τουριστική Ετοιμότητα της Ημαθίας» από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας και «Η επιβίωση της παράδοσης στην Ημαθία» από τον Γιώργο Μελίκη. Στη συνέχεια θα υπάρξει ξενάγηση στο νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών από την κα Κοτταρίδη.

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69