Logo

Με άφθονο τσίπουρο και χορό γλέντησαν στην Αγία Βαρβάρα (φωτογραφίες, βίντεο)

Την 2η Εκδήλωση Παραδοσιακής Παραγωγής Τσίπουρου διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας. Μία εκδήλωση για την ανάδειξη του τσίπουρου της Αγίας Βαρβάρας.

Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου και Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Προδρόμου) κι επισκέφθηκαν, με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, μερικά από τα καζάνια παραδοσιακής και πιο σύγχρονης παραγωγής τσίπουρου που λειτουργούν στο χωριό.

Τα μέλη των συλλόγων ενημερώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τη διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου και γεύτηκαν κεράσματα που ετοίμασαν οι νοικοκυρές.

Στην πορεία από το ένα καζάνι στο άλλο ο χορός στηνόταν στους δρόμους του χωριού, έως ότου να καταλήξουν στην πλατεία.

{jlex}flickr:72157687063853750{/jlex} 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Ηλίας Πεχλιβανίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος, Γιώργος Καρέτσας.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν άφθονο δωρεάν τσίπουρο, μεζέδες και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ευλόγιο, ο Αιδεσιμότατος π. Αλέξιος, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο Πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, η Βουλευής Φρόσω Καρασαρλίδου, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Παπαϊωάννου.

Δείτε στο βίντεο το γλέντι που στήθηκε στα καζάνια, την πορεία στο χωριό και τι είπε ο Πρόεδρος Μικρών Αποσταγματοποιών και Αμπελουργών Νομού Ημαθίας, Γιώργος Δουλγερίδης, για την σημερινή εκδήλωση:

{jlex}flickr:72157687726016513{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb