Logo

Ανοιχτές συναντήσεις αυτομόρφωσης στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Ο Σύλλογος Βλάχων υλοποιώντας μια παλιά απόφαση και αξιοποιώντας προηγούμενη εμπειρία, αποφάσισε, παράλληλα με τους χορούς, τα τραγούδια και τα μαθήματα εκμάθησης της βλάχικης γλώσσας, να αρχίσει και Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης σε θέματα που αφορούν στην ιστορία των Βλάχων.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει: "Σε Παρασκευή προκαθορισμένη, στις 9.00 μ.μ., στο κτίριο του Συλλόγου, ένας κεντρικός ομιλητής θα εισηγείται σύντομα, με αυστηρά επιστημονικό τρόπο, ένα θέμα που αφορά μια πτυχή από τη ζωή των Βλάχων. Θα ακολουθεί διεξοδική συζήτηση, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παριστάμενους.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης. Οι ανοιχτές συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (6-10-΄17). Πρώτος εισηγητής, με θέμα την ιστορική διαδρομή των Βλάχων, θα είναι ο παλιός πρόεδρος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Τάκης Γκαλαΐτσης.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να εισηγηθούν κάποιο θέμα, να ενημερώσουν το Δ/Σ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός". 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb