Κοτταρίδη: Για ποιο λόγο δεν γκρεμίζονται τα δυο κτίρια στην Παλαιά Μητρόπολη

Πριν λίγες ημέρες με επιστολή του ο συνταξιούχος γιατρός Θόδωρος Πολυχρωνιάδης διαμαρτύρεται γιατί παραμένουν τα δύο τελευταία από τα οκτώ οικήματα στο βόρειο τμήμα του τοίχου της Παλαιάς Μητρόπολης, μέχρι σχεδόν τη δυτική είσοδο του μνημείου και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να κατεδαφιστούν.

Απάντηση στα επιχειρήματά του δίνει με ανάρτησή της στο Facebook η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη η οποία υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι παραδοσιακά κτήρια των αρχών του 19ου αιώνα και υποχρέωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι να τα προστατεύει κι όχι να τα γκρεμίζει.

Υ.Γ: Όταν δεν είσαι μπροστά σε ένα περιστατικό προσωπικής αντιπαράθεσης, βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι να φιλοξενείς και τις δυο απόψεις και όχι μόνο την μία. Για παράδειγμα, σηκώνεις το τηλέφωνο και λες: "Αγγελική, ένας ευυπόληπτος πολίτης ισχυρίζεται ότι χαρακτηρίζεις τους Βεροιώτες απατεώνες. Ισχύει; Τι λες εσύ γι αυτό;". Έτσι προσφέρεις στο αναγνωστικό κοινό σου ολοκληρωμένη ενημέρωση και είσαι δίκαιος απέναντι στις δυο πλευρές. Διότι ακόμη και το δικαστήριο πριν καταδικάσει κάποιον, του δίνει την ευκαιρία να απολογηθεί.