Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας ευχαριστεί

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας είναι Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών και ιδρύθηκε το 1980, μετά από πρωτοβουλία της γυμνάστριας κ. Αλκμήνης Γαλανοπούλου- Μπεμπέτσου, από μία ομάδα 25 κυριών, με σκοπό τη διατήρηση, διάδοση και διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στεγάζει την Ιματιοθήκη του σε ένα υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κωτουνίου.Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρείται από το Δήμο Βέροιας στο Λύκειο το αρχοντικό της αείμνηστης Βούλας Χατζίκου. Ένα παλιό αρχοντικό που χρήζει γενικής αναστήλωσης, η οποία για να υλοποιηθεί απαιτούνται πολλά χρήματα.

 

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας ξεκίνησε έναν αγώνα για την προσπάθεια συγκέντρωσης των απαιτούμενων πόρων ώστε το παλιό αρχοντικό να γίνει στέγη της παράδοσης . Έναρξη αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε η εκδήλωση της 10ης Μαϊου που έλαβε χώρα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας με την παρουσία γνωστών ανά την Ελλάδα Βεροιέων καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, η Έλενα Χασιώτου-Μουδίρη, η Εύα Μισοκεφάλου και η Χορωδία «Μονόγραμμα» υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα.

Η Πρόεδρος του Λυκείου κ. Έλλη Μάλαμα και τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους ανωτέρω καλλιτέχνες, το μαέστρο κ. Πέτρο Ρίστα, το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα», τους χορευτές του Λ.Ε.Β. που πλαισίωσαν χορευτικά την εκδήλωση καθώς και όλο τον κόσμο της πόλης που για άλλη μια φορά '' γέμισε'' την αίθουσα του Χώρου Τεχνών.

"Σας ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε στη στήριξή σας ώστε να φτάσουμε σύντομα στην πραγματοποίηση του ονείρου μας" αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.