Logo

Ομιλία με θέμα «Ένας Έλληνας, ο Μακρυγιάννης» πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα

Την περασμένη Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα «ΒΕΤΛΑΝΣ» του Δήμου Η. Π. Νάουσας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ» με θέμα: «ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» και ομιλήτρια την κυρία Μαρία Μαντουβάλου, Καθηγήτρια Νεότερης και Μεσαιωνικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Μαντουβάλου αρχικά αναφέρθηκε στην τοπική ιστορία της Νάουσας, στην σχέση των οπλαρχηγών της περιοχής με τον Στρατηγό Μακρυγιάννη καθώς και στα σχέδια του Στρατηγού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και του υπόλοιπου βορειοελλαδικού χώρου.

Στη συνέχεια, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον βίο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, στους αγώνες και τις απόψεις του, μέσα από τα έργα του ιδίου του Στρατηγού και άλλων ιστορικών και αγωνιστών καταδεικνύοντας τον επίκαιρο στην εποχή μας.

Το κοινό της περιοχής παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Μαντουβάλου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νάουσας σχετικές με την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb