Μικρές εκθέσεις στο Καλντερίμι

kalderimi

Με την αφορμή της έναρξης της λειτουργίας του, το «Καλντερίμι» - souvenir, art & gift shop» (Πλ. Ωρολογίου-Κεντρικής), εγκαινιάζει τις «μικρές εκθέσεις στο Καλντερίμι». Από τo Σάββατο 7 Μαϊου 2014, φιλοξενείται στις «μικρές εκθέσεις» το γοητευτικό Artwork της Γαλλίδας ζωγράφου Florence Messager.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Florence Messager γεννήθηκε στη Fleche της Γαλλίας το 1946. Σπούδασε στην Ecole des Beaux-Arts στην Aix-en-Provence, στην Ecole du Louvre στο Παρίσι και στο Studio du Marais. Το 1971, επισκέφθηκε την Κρήτη και ενθουσιάστηκε με τις Βυζαντινές εικόνες. Επιστρέφοντας στη Γαλλία σπούδασε την τεχνική της Ρώσικης τέχνης της εικονογραφίας στο Μοναστήρι της Aigualiere. Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Ελλάδα και έζησε για πολλά χρόνια στην Πάτμο και στο Ρέθυμνο, σπουδάζοντας την Βυζαντινή Τέχνη. Από το 1980 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
Τα έργα της Messager προκαλούν, ως πρόταση μιας μελέτης στην ουσιαστική σχέση μεταξύ ενός ξένου καλλιτέχνη και της Ελλάδας. Όπως και στον ίδιο τον τόπο, βρίσκει κανείς στο έργο της σπαράγματα της κλασσικής και της βυζαντινής κληρονομιάς, μεταποιώντας τη μαγεία της Ελλάδας του σήμερα. Η καλλιτέχνις, χρησιμοποιώντας την υφή και το φως, περιηγείται στο παρελθόν και στο παρόν για να εκφράσει αυτή την σχέση με την ουσία της Ελλάδας.
Η Florence Messager πραγματοποίησε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ, ενώ συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.