Logo

Εγκαινιάστηκε η έκθεση χειροποίητου χαλιού και κεντημάτων από τον Σύλλογο Μικρασιατών (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητου χαλιού και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, που διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Η εκδήλωση φιλοξενεί μοναδικά χειροποίητα χαλιά, κεντήματα, πλεκτά κι έργα τέχνης. Τα χαλιά υφασμένα σε παραδοσιακούς αργαλειούς, τα λεπτοδουλεμένα πλεκτά δουλεμένα με το χέρι, πρωτότυπα καλλιτεχνήματα που συνδυάζουν πολλές τεχνοτροπίες, όλα φτιαγμένα από γυναίκες – νοικοκυρές με αγάπη και μεράκι για την παράδοση.

Στην σημερινή εκδήλωση, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας τίμησε προσφέροντας έναν σταυρό την κ. Ελπίδα Καργατζή, η οποία προσέφερε στον σύλλογο έναν όρθιο αργαλειό, που χρονολογείται από το  1926 και υφαίνει χαλιά και κιλίμια. Όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Τασούλα Παυλίδου, ο αργαλειός θα χρησιμοποιηθεί είτε εκθέσιμος με τα απαραίτητα εργαλεία του είτε λειτουργήσιμος, για μαθήματα στον σύλλογο. Στη συνέχεια η κα Καργατζή απάντησε σε ερωτήματα των επισκεπτών για τις τεχνικές που χρησιμοποίησε, τα νήματα, την χρονική διάρκεια για να φτιάξει ένα χαλί κ.α. (Δείτε το βίντεο)

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 9 Μαρτίου.

Η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση για την Μικρασιάτισα γυναίκα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα εκτεθούν ρούχα εποχής.

{jlex}flickr:72157677476327444{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb