Logo

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Ρωμιοσύνη από τον Κύκλο Ερατεινό

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο "Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη" θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο σύλλογος Κύκλος Ερατεινός. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τεχνών και θα αρχίσει στις 8.30μμ. Σχετικά με την εκδήλωση ο σύλλογος αναφέρει:

"Μια εκδήλωση ωδή, ύμνος στην Ρωμιοσύνη και τους ήρωές της, όπου μέσα από το σοφό βλέμμα της λαϊκής μας μούσας πάντα, θα γίνει αναφορά τόσο στα ιστορικά γεγονότα, όσο και τις ηρωικές μορφές κάθε περιοχής του Ελλαδικού χώρου.

Μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ιστορική μας γνώση, να καταλάβουμε ότι η απόφαση των ηρώων της Πατρίδας μας, αλλά και των ηρώων κάθε άλλης Πατρίδας, για αυτοθυσία, ήταν και είναι μια συνειδητή επιλογή, η οποία αναδεικνύει τη στάση ζωής και του ήθους των αγωνιστών της ελευθερίας, ενδυναμώνει την προσήλωση μας στις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά και αποδεικνύει ότι η αληθινή αγάπη για την πατρίδα μας, όχι μόνο δεν γεννά μίσος για τις άλλες πατρίδες, αλλά και ζητεί πρώτα απ’ όλα να σέβεσαι και τον ξένο πατριωτισμό.

Γιατί όπως έλεγε και ο Ρήγας Βελεστινλής στη Νέα Πολιτική του Διοίκηση: ‘’Ο αυτοκράτωρ λαός είναι όλοι οι κάτοικοι του βασιλείου τούτου χωρίς εξαίρεσιν θρησκείας και διαλέκτου, Έλληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί, Αρμένηδες, Τούρκοι και κάθε άλλον είδος γενεάς....Οι Έλληνες δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της ελευθερίας...’’

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb