Logo

Έκοψε την βασιλόπιτα η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας

Με επιτυχία και με παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας.

Μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ιστορία, ήθη-έθιμα, βραβεύσεις. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος Γιώργος Μωϋσιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του, τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος με το φλουρί να πέφτει στην Παναγία, σηματοδοτώντας άλλη μια ευλογημένη χρόνια. Ακολούθησε ομιλία «Ο Βίος του Μ. Βασίλειου» που αποτελεί την κορωνίδα των Αγίων του Πόντου καθώς και το Έθιμο της Βασιλόπιτας με τον αφηγηματικό λόγο του φίλου και μέλος του συλλόγου Απόστολου Εμμανουηλίδη.

elx ekdilosi1

Την σκυτάλη πήρε η Ελένη Σαββίδου, επί σειρά ετών δασκάλα του χωριού, η οποία ταξίδεψε το κοινό στα «Έθιμα του Πόντου Τότε και Τώρα» μέσα από θεατρικό, αφηγήσεις, χορωδία ,μονόπρακτο, με τη συμμετοχή των παιδιών του συλλόγου.

Ακολούθησε η ανασκόπηση της δημιουργικής χρονιάς που πέρασε από την γραμματέα του συλλόγου Παμπουχίδου Ηλιάνα ,ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή υποτροφιών σε έξι μαθητές μέλη του συλλόγου για την ενασχόληση τους με την παράδοση και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ιδιαίτερη απονομή έγινε στην Μαρία Σιδηροπούλου, για την εισαγωγή της στο Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των απονομών διαβάστηκαν αυτούσια αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών που προκάλεσαν ρίγη συγκινήσεις.

elx ekdilosi2

Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι συνοδευόμενο από τα πλούσια κεράσματα των γυναικών του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πατέρες Διονύσιος και Χρήστος η βουλευτής Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης Ηλίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γαιτανίδης Θεόδωρος. κα Λαζαρίδου Δέσποινα, κα Τσαγγαλίδου Νόπη, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου κ. Σπαθόπουλος Ευθύμης και Πολυπλατάνου κ. Πρόιος Χρήστος, η τοπική σύμβουλος Χαρίεσσας κα. Κουμλίδου Μαίρη , ο ποντιακός σύλλογος Αλεξάνδρειας, ο πολιτιστικός σύλλογος Σταυρού «Η πρόοδος», η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, τα Ποντιακά Νιάτα Ζερβοχωρίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας .

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb