Αστερούπολη: Ο Γ. Γελαράκης και η μπάντα του ευχήθηκαν μουσικά

Για μια ακόμη βραδιά πρωταγωνιστής στην Αστερούπολη ήταν το... κρύο. Μπορεί τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα να είναι έντονα στα νότια, και εδώ στο βορρά όμως το κρύο ήταν πραγματικά τσουχτερό και δημιούργησε προβλήματα. Όχι όμως αξεπέραστα! Γιατί η καλή διάθεση μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα!

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2016 τα παιδιά που βρέθηκαν στην Αστερούπολη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Όλη η Γη μια αγκαλιά». Θέμα της η συμβίωση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο ακόμη και στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες. Μια δράση την επιμέλεια της οποίας είχε η παιδαγωγός και σύμβουλος ενηλίκων Ειρήνης Αθανασάκη – Κοσκερίδου.

Η συνέχεια δόθηκε με τον Γιώργο Γελαράκη και τη μπάντα του, στη σκηνή της Αστερούπολης. Ελληνικά και ξένα τραγούδια, τραγούδια του ίδιου του καλλιτέχνη καθώς και άλλων συναδέλφων του, ένα απίστευτα κεφάτο «πακέτο». Παρά το κρύο, που σε κάποιες στιγμές εμπόδισε κοινό και μπάντα να κάνουν όλα αυτά που ήθελαν. Tα πιο πολλά όμως τα κατάφεραν γιατί, όπως τραγούδησαν όλοι μαζί σε κάποιο σημείο, «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα!!».

Για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

- Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

- Ανάγνωση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (από ώρα 17:30, στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη)

- Επίδειξη καράτε από τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε Πλατέος της Όλγας Τσακμακιδου και του Χρήστου Ξανθόπουλου. Ώρα 18:30

- Η Ανατολική Θράκη, οι χοροί και τα έθιμά της ζωντανεύουν στη σκηνή της Αστερούπολης από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία». Μαζί μας το εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Ώρα 19:00

- Η ποντιακή παράδοση παρουσιάζεται για μια ακόμη χρονιά στην Αστερούπολη και οι «Μωμώγεροι» έρχονται στον πεζόδρομο Πλατέος. Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων Αλεξάνδρειας αναβιώνει το έθιμο ενώ το χορευτικό του Συλλόγου παρουσιάζει χορούς του Πόντου. Ώρα 20:00

- Μουσική βραδιά με τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Ώρα 21:00