Πρώτη Ροδακοινογνωσία στην Ημαθία

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν» κι όταν συνδυαστεί με εκλεκτά ροδάκινα της ημαθιώτικης γης ασφαλώς μπορεί να γίνει λόγος για έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό. Στη σκιά του Βερμίου η ερατεινή Ημαθία αναδύει ένα μεθυστικό άρωμα ροδάκινου και κρασιού. Μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, στην περιοχή όπου συναντήθηκαν δυο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αρχαιότητας, ο Αριστοτέλης και ο Μ. Αλέξανδρος, απέραντες εκτάσεις με ροδακινιές κι αμπέλια δίνουν τις δικές τους πινελιές.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ», ο πρώτος σύλλογος της περιοχής που οραματίστηκε και υλοποίησε Γιορτή Ροδακίνου, τη δεκαετία του ΄80, καινοτομεί και σήμερα προτείνοντας την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στα δυο βασικότερα προϊόντα της περιοχής μας, τον οίνο και το ροδάκινο.

Μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων (5-6-7 Αυγούστου), πλαισιωμένων από μουσικοχορευτικά σχήματα, γαστρονομικές αποδράσεις και πολιτιστικές ξεναγήσεις, θα δίνεται η ευκαιρία σε συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και μεμονωμένους εμπόρους να προβάλουν τα μοναδικά προϊόντα της ημαθιώτικης γης στους επισκέπτες.

"Στόχος μας να καθιερώσουμε μια εκδήλωση μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την αρχαία κληρονομιά του τόπου μας, την σύγχρονη πολιτιστική παράδοση μας, αλλά και την παραγωγική μας δραστηριότητα, με άλλα λόγια να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Το προϊόν αυτό θα το προωθήσουμε, μέσω κατάλληλης διαφήμισης, πέρα από τα όρια του νομού Ημαθίας, σε πανελλήνιο επίπεδο. Αποδέκτες αυτού, υπό μορφή ενημερωτικού υλικού, θα γίνουν τουριστικοί οργανισμοί και γραφεία στη Χαλκιδική και σε όμορους νομούς, ειδικοί πάνω στον τομέα του τουρισμού και των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, εμπορικοί αντιπρόσωποι ξένων χωρών", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η τριήμερη εκδήλωση του συλλόγου τελεί υπό την αιγίδα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Νάουσας και την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Αυγούστου 2016, στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού Νάουσας.

(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)