Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου: Εκδρομή στο Ζαγόρι

pox zagori

Το Ζαγόρι - τόπος κρυμμένος πίσω από τα βουνά - βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων, καλύπτει μια έκταση 1.000 περίπου τ.χ. του ορεινού συγκροτήματος της Πίνδου. Πολλά μπορούν γραφούν για αυτόν τον πανέ-μορφο τόπο......

Εκεί βρέθηκαν το Σάββατο στις 23-8-2014 εκδρομείς του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου. Το λεωφορείο ξεκίνησε από το Ξηρολίβαδο, διέσχισε την Εγνατία οδό και μετά από μια στάση για καφέ στα Γιάννενα, έφθασε στο Καπέσοβο. Εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από μέλη του τοπικού συλλόγου και προσκύνημα των εκδρομέων στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος κ. Απόστολος Τσαμήτρος, εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου, ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη και γεύμα στο Τσεπέλοβο στην ταβέρνα 'Ζαγορίσιο Φαράγγι' με μέλη του ΠΣΤ 'Ο Τσουφλής΄, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ανταλλαγή αναμνηστικών .

Αργά το απόγευμα έγινε επίσκεψη στο χωριό 'Κήποι', όπου οι εκδρομείς θαύμασαν τα εκεί γνωστά πέτρινα γεφύρια.

Στη συνέχεια, το λεωφορεία, περνώντας (μέσω της παλιάς επαρχιακής οδού) από την ιστορική Βίτσα, στάθμευσε για καφέ στο όμορφο Μονοδέντρι. και τελικά αναχώρησε για το Ξηρολίβαδο.

Ήταν η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδρομή των Ξηρολιβαδιωτών, η οποία τους προσέφερε ανεξίτηλες αναμνήσεις και τους πλούτισε με γνώσεις που τόσο απλόχερα έχει να δώσει η άγρια ομορφιά της Ηπείρου, και ιδιαίτερα το Ζαγόρι.