Μαθήματα σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος από την ΚΕΠΑ Βέροιας

PicMonkey Collage1

Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας διοργανώνει μαθήματα σύγχρονου-εικαστικού κοσμήματος από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο 2016 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θα χρησιμοποιηθούν καινούργια υλικά αλλά θα ανακυκλωθούν και παλιά με σύγχρονες τεχνικές. Κορδόνια, νήματα, χάντρες, στοιχεία από φωτιστικά, παιδικά παιχνίδια, ξύλα θαλάσσης, όλα θα πάρουν πνοή με το άγγιγμα σας.

Τι είναι σύγχρονο – εικαστικό κόσμημα;
Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 60′, κυρίως στην Αμερική, την Αγγλία και την Ολλανδία, από καλλιτέχνες που ήθελαν να εξελίξουν το κόσμημα σε κάτι πιο πειραματικό, το οποίο άγγιζε την τέχνη, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του "Arts & Crafts Μovement", (ένα κίνημα που δίνει έμφαση στα χειροποίητα έργα και εναντιώνεται στη βιομηχανοποίηση και τη φτηνή-μηχανική απομίμηση διακοσμητικών στοιχείων).

Οι Βρετανοί ονόμασαν αυτό το εναλλακτικό είδος κοσμήματος "contemporary jewellery", οι Γάλλοι "creative jewellery" και οι Αμερικάνοι "art jewellery". Στη ελληνική γλώσσα θα το αποδίδαμε ως σύγχρονο-εικαστικό κόσμημα.

Το σύγχρονο κόσμημα λοιπόν στέκεται ανάμεσα στη παράδοση (παραδοσιακές τεχνικές) και στην ατομική έκφραση του δημιουργού. Χρησιμοποιώντας νέα εναλλακτικά υλικά και αναπτύσσοντας νέες τεχνικές, με βάση μια πρωτότυπη ιδέα, ο καλλιτέχνης δημιουργεί συναισθήματα και ερωτήματα στο θεατή του.

Πληροφορίες: Χώρος Τεχνών 3ος όροφος, τηλ. 2331078100-78101.