Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην Ελιά για την γιορτή σοκολάτας - Όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής

H Π.Ε. Ημαθίας, μετά την επιτυχία και την ένθερμη αποδοχή του κοινού της «1ης Γιορτής Σοκολάτας» της περσινής χρονιάς, σκοπεύει να την θεσμοθετήσει και να επιδιώξει και εφέτος για δεύτερη χρονιά, την διοργάνωσή της, σε τριήμερη βάση, με τον τίτλο «2η Γιορτή Σοκολάτας &
Ζαχαροπλαστικής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 11,12 & 13 Δεκεμβρίου στο χώρο του πάρκου της Εληάς και θα υπάρξει συλλογική συμμετοχή αρκετών ζαχαροπλαστών του Νομού με αντίστοιχες δραστηριότητες υπό την μορφή επιδείξεων της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Η γιορτή θα πλαισιωθεί με την παρουσία παιδικών χορωδιών και χορευτικών ομάδων από πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες όλου του Νομού.

Αντίστοιχα ομάδα καλλιτεχνών θα διασκεδάσει τα μικρά παιδιά και όχι μόνο, με πληθώρα δραστηριοτήτων δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, όπως περιγράφεται παρακάτω:

Ξυλοπόδαροι: Μοναδικοί ξυλοπόδαροι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες υποδέχονται τους επισκέπτες, περιφέρονται ανάμεσα στα παιδιά, παίζουν μαζί τους, ενώ με χιουμοριστική διάθεση πειράζουν μικρούς και μεγάλους.

Μασκώτ: Οι εντυπωσιακές μασκότ (Χιονάνθρωπος, Τάρανδος, Χριστουγεννιάτικο δέντρο,

Πολική αρκούδα, Φουσκωτός Αϊ Βασίλης), χαιρετούν μικρούς και μεγάλους, σκορπίζουν χαρά στα παιδιά ενώ κανένας δεν θα χάσει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Ξωτικό και Χιονάνθρωπος: Ζωγραφίζουν τα προσωπάκια των παιδιών, κάνοντας face painting με πολύχρωμα σχήματα, έντονα χρώματα και λάμψη από την αστραφτερόσκονη μεταμορφώνοντας τα με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

Μπουρμπουληθρομηχανή: Γεμίζει το χώρο της εκδήλωσης με χιλιάδες πολύχρωμες και διαφανείς σαπουνόφουσκες.

Καπνογόνο: Ομορφαίνει και δίνει έναν μαγικό τόνο στην εκδήλωσή.

Μάγος – Ταχυδακτυλουργός: Γνωστός από την τηλεόραση ταχυδακτυλουργός θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό illusions magic show στο οποίο θα εξαφανίσει αντικείμενα, θα κάνει άλλα να «πετάξουν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, θα κάνει σύνθετα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και – το αγαπημένο των παιδιών – θα εμφανίσει ζωάκια ενώ με την παρτενέρ του θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό show με εντυπωσιακά νούμερα που κυριολεκτικά «θα σας μαγέψουν» με τις απίστευτες ικανότητές τους. Στο πρόγραμμά του ενεργή είναι η συμμετοχή
των παιδιών (μικρών ή μεγαλύτερων).

Το πάρκο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση μας θα μετατραπεί σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο θα δημιουργηθεί με κατασκευές όπως
· Κεντρικό ξύλινο «σπίτι του Άϊ Βασίλη» όπου θα μπορούν τα μικρά παιδιά να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να φωτογραφηθούν και έπειτα να παραλάβουν από τα ξωτικά (βοηθοί του Αι Βασίλη) το σοκολατένιο δωράκι τους. 
· Ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες όπως χριστουγεννιάτικη ζωγραφική προσώπου “face painting”, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και κατασκευές γλυκισμάτων.

· Περίπτερα στα οποία θα υπάρξει συνεργασία των ζαχαροπλαστών για την δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού από ζαχαρόπαστα. Παράλληλα οι ίδιοι θα συνδράμουν έτσι ώστε να κατασκευάσουν τα παιδιά γλυκές δημιουργίες με τα δικά τους χέρια όπως στολίδια από ζύμη διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα, μπισκότα τάρανδοι και Αϊ Βασίληδες, γλυκά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, πολύχρωμα σοκολατένια
γλειφιτζούρια κ.τ.λ. .