Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ισχυρής συναίσθησης του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο μέλλον η ποντιακή νεολαία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν 500 νέοι Πόντιοι από 23 χώρες, που εκπροσωπούσαν 13 Ομοσπονδίες. Το νομό μας εκπροσώπησε επάξια η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας κάνοντας για άλλη μία φορά αισθητή την παρουσία της στον ποντιακό ελληνισμό και δίνοντας το σύνθημα της ενότητας των απανταχού Ποντίων.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό δρώμενο στο Συνεδριακό Κέντρο Ιω. Βελλίδης, όπου παρευρέθηκαν πλήθος πολιτικών και οικονομικών παραγόντων μεταξύ των οποίων ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης και ο επιχειρηματίας, πρόεδρος του ΠΑΟΚ και Μέγας Χορηγός της Συνδιάσκεψης κ. Ιβάν Σαββίδης. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν το Σάββατο με ομιλίες καθηγητών και εκπροσώπων της ποντιακών νεολαίων του εξωτερικού και με συζητήσεις κατά τις οποίες οι νέοι εκπρόσωποι είχαν το πρώτο λόγο για τα ζητήματα που απασχολούν τον ποντιακό ελληνισμό. Η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την ανακοίνωση του ψηϕίσματος, τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας.