Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας: Δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές

 

Από το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας συνεχίζοντας την παράδοση εθελοντικής προφοράς και την κοινωνική στήριξη μεταξύ των γυναικών, που είναι ένας από τους στόχους που έθεσε η ιδρύτρια του Καλλιρόη Παρρέν, ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι κατά πρώτον οι εκπαιδευόμενες να αποκτήσουν γλωσσικές και διαπολιτισμικές γνώσεις και κατά δεύτερον να συμβάλλει στην κοινωνική ενδυνάμωση των γυναικών αυτών έτσι ώστε να βοηθηθούν και να ενταχθούν ομαλότερα ανάμεσα μας.

Άλλωστε το Λύκειο των Ελληνίδων είναι ο γυναικείος εκείνος φορέας που έναν αιώνα πριν υλοποίησε για αναλφάβητες άπορες εργαζόμενες γυναίκες ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης όπως π.χ. το Κυριακό Σχολείο στην Αθήνα και αλλού, συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της θέσης τους στην οικογένεια και την κοινωνία.

Με αυτό το πνεύμα το Λύκειο των Ελληνίδων της Νάουσας με χαρά θα υποδεχτεί γυναίκες ομογενείς και μετανάστριες που διαμένουν στην Νάουσα και θα παρέχει δωρεάν μαθήματα , εκτός από μια συμβολική εγγραφή, που θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο χώρο του Λυκείου και μετά από συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες.

Οφείλουμε να αναφέρουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα την εθελοντική προσφορά της εκπαιδευτικού κ. Σγουρίδου- Τσίτση Μαρίας που θα αναλάβει το τμήμα και που με ιδιαίτερη αγάπη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

Για συμμετοχή και πληροφορίες στα τηλέφωνα 2232024717, 6985808060