H 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας στο Ροδοχώρι με θέμα τη γενοκτονία

poe

Υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας περίπου 150 έως 180 νέοι ποντιακής καταγωγής θα συναντηθούν από αύριο 28 έως την Κυριακή 30 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Ημαθίας στο πλαίσιο της διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Χρήστος Τοπαλίδης αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης αυτής αλλά και στην ανάγκη της παγκόσμιας αναγνώρισης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη φετινή διοργάνωση, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ έχει καθιερωθεί ως θεσμός.

.«Η ποντιακή νεολαία είναι προσηλωμένη σε ιδανικά και αξίες. Εμείς ως ΠΟΕ πιστεύουμε σε αυτά τα νέα παιδιά, το αύριο του Ποντιακού Ελληνισμού, που με τον δικό τους τρόπο κρατούν ζωντανή την παράδοση μας», ανέφερε ο κ. Τοπαλίδης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ διος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη του βιβλίου ιστορίας της Γ' Λυκείου, του κεφαλαίου με τον τίτλο «Ο παραευξείνιος ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» κάνοντας λόγο ακόμη και για... εσωτερικό εχθρό υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλω να μιλήσω για σκοπιμότητα αλλά πιστεύω ότι συνέβη λόγω άγνοιας».

Η Αφροδίτη Ζαμανίδου γενική γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της τριήμερης συνάντησης.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Τσακαλίδης τόνισε ότι η 11η αυτή συνάντηση αναδεικνύει περίτρανα τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός και παράλληλα επιβεβαιώνει πανηγυρικά την απόφαση της ΠΟΕ να εμπιστευτεί τη νεολαία δίνοντάς της τη δυνατότητα για δημιουργία. «Αν σήμερα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι, αυτό είναι η νεολαία μας», είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέβαλλαν στην εν λόγω διοργάνωση.

πηγή: www.agelioforos.gr