Ημερίδα με θέμα «Η Ιστορία του τόπου μέσα από τα αντικείμενα» από τον CIOFF Πυρσού Νάουσας

 

Στα πλαίσια του 24ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ CIOFF Πυρσού Νάουσας στις 5 Ιουλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στον πολυχώρο πολιτισμού ΕΡΙΑ, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Η ιστορία του τόπου μέσα από τα αντικείμενα".

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Πυρσού κ. Αντώνης Τασιώνας. Βασικός εισηγητής θα είναι ο κ. Φίλιππος Φιλίππου, επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, στον τομέα Οργάνωσης Αθλητισμού- Σχολικής Φυσικής Αγωγής- Αναψυχής με γνωστικό αντικείμενο τους Ελληνικούς Πραδοσιακούς χόρους. Ο κ. Φιλίππου θα παρουσιάσει τα εθνολογικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά της ελληνικής φορεσιάς καθώς και την φορεσιά του " Γιανίτσαρου" ως προσδιοριστικό στοιχείο της ιστορίας της Νάουσας.

Ακολουθούν οι εισηγήσεις των εκπροσώπων όλων των συμμετεχόντων χωρών του φεστιβάλ (Αργεντινή, χώρα των Βάσκων, Ταγκεστάν, Σερβία και Κύπρος).

Τέλος θα παρουσιαστεί ένα ολιγόλεπτο βιντεάκι όλων των φορεσιών όλων των συμμετεχόντων χωρών του φεστιβάλ και η ημερίδα θα κλείσει με ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

“Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ανδρονικίδου και τον κ. Χρήστο Παναγιωτίδη”, αναφέρει η ανακοίνωση του CIOFF Πυρσού Νάουσας.