"Ιστορίες της Γης" από το ΚΠΕ Νάουσας στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας και προτείνει μια βραδιά Παραμυθιών και Τέχνης για να γιορτάσουμε τη Ζωή και το Καλοκαίρι. Ας σηκώσουμε το βλέμμα μας ψηλά προς τα αστέρια και ας ονειρευτούμε… με Παραμύθια της Γης.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις 20.30 η Δήμητρα Μητρέντζη και ο Γιάννης Μαρμαράς θα μας ταξιδέψουν στο κόσμο των παραμυθιών, η Μαρίνα Γκοργκάτζε με την ορχήστρα νέων της Εστίας Μουσών θα μας συντροφεύσουν μουσικά και η Ξανθίππη Παπαδοπούλου με τη Φρίντα Αντύπα παρέα με τις μαθήτριες του τμήματος Μπαλέτου του δημοτικού Ωδείου Νάουσας θα μας μυήσουν στα μυστικά των νεράιδων που χορεύουν δίπλα στο Νυμφαίο.

Σε ένα περιβάλλον φυσικό και ήρεμο χωρίς ηχητική ρύπανση κάτω από τον έναστρο ουρανό θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε το πνεύμα μας με τη Μάνα Γη.

Σας προσκαλούμε λοιπόν. 

Χωρίς πλαστικά, χωρίς σκουπίδια, χωρίς θόρυβο. Πάρτε ένα μαξιλαράκι, καθίστε στις κερκίδες και με ηρεμία ενταχθείτε μαζί μας στην οικεία μήτρα της ζωής ικανοποιώντας τις αισθήσεις και την αισθητική σας. 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Φτάνουμε στο αρχαίο θέατρο με δύο τρόπους από το δρόμο που περνά από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση Πλακένια προχωράμε προς το κτήμα Διαμαντάκου και συνεχίζουμε προς Κοπανό στα 3,2χλμ στα δεξιά μας θα συναντήσουμε το θέατρο. Συνολική απόσταση Νάουσας Θεάτρου 7,2 χλμ. 

Ή φτάνουμε στον Κοπανό και μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα 300 μ στρίβουμε αριστερά και σε απόσταση 1 χλμ θα συναντήσουμε στα αριστερά μας το θέατρο. 

Παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας σε ειδικό χώρο στάθμευσης εκτός του θεάτρου. Έχουμε μαζί μας νεράκι. Δεν φωνάζουμε και δεν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά που πιθανότατα να μην μπορούν να κατανοήσουν το είδος του χώρου, τους περιορισμούς της αρχαιολογικής υπηρεσίας και την αναγκαιότητα ηρεμίας καθώς δεν θα υπάρχουν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και έντονος φωτισμός. Δεν αφήνουμε σκουπίδια κατά την αποχώρηση μας. 

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν την ηρεμία, τη μουσική, το χορό και τα παραμύθια.”