Ο φωτογράφος Πέτρος Κοτσαμπάσης παρουσίασε στην Βέροια το πρώτο του λεύκωμα

antithesis parousia

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας "Αντίθεσις " παρουσίασε στην Στέγη το πρώτο φωτογραφικό λεύκωμα του Πέτρου Κοτζαμπάση, με τίτλο: "Εμμονές". Μιλώντας για το έργο του, ο Πέτρος Κοτζαμπάσης είπε ότι του αρέσει η καλλιτεχνική φωτογραφία και πρόσθεσε ότι τον χαρακτηρίζουν φωτογράφο δρόμου.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο καλλιτέχνης υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να μεταδώσει στον θεατή την ένταση που νιώθει την ώρα που φωτογραφίζει. Είπε ακόμη ομιλία μια δεκαετία σταμάτησε να φωτογραφίζει διότι δεν έβρισκε κάποιο νόημα και εξιστόρησε στο κοινό ένα περιστατικό που του δημιούργησε ξανά την ανάγκη να φωτογραφίσει. Ο κ. Κοτσαμπάσης είπε ακόμη ότι φωτογραφίζει πράγματα που συμβαίνουν γύρω του και προσπάθει να αποτυπώσει στις φωτογραφίες του στοιχεία που του δημιουργούν ένταση.

antithesis kotzampasis

Ο Πέτρος Κοτζαμπάσης γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και ζει. Φωτογραφίζει καθημερινά τα "πλούτη" της καθημερινότητας. Δεν επιδιώκει παρά την στιγμή που η αφήγηση γίνεται περιττή, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο σύμπαν, όπου όλα είναι φανερά και όμως κάτι κρύβουν , όχι με σύμβολα αλλά με υπαινιγμούς.