24ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Cioff-Πυρσού Νάουσας

 

Από Τετάρτη 1 Ιουλίου έως Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας το 24ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Cioff-Πυρσού Νάουσας.

Ζήστε το δικό σας μύθο ακολουθώντας τα μονοπάτια της παράδοσης…

Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ CIOFF-Πυρσός της Νάουσας  αποτελεί για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην διαφύλαξη της μουσικής και χορευτικής παράδοσης, στην ενίσχυση και την προώθηση των πολιτισμών, στην γνωριμία των λαών, στην καταπολέμηση του φαινόμενου του ρατσισμού, στην διάδοση των ιδεωδών της άμιλλας  της συνεργασίας και της πνευματικής καλλιέργειας μέσα από την άσκηση της τέχνης της μουσικής και του χορού. 

Εκατοντάδες μουσικοί και χορευτές από όλες τις Ηπείρους συμμετέχουν για πέντε μέρες σε μια γιορτή  τέχνης και πολιτισμού. Το κοινό έρχεται σε επαφή με την κουλτούρα λαών από όλο τον κόσμο μέσω χορευτικών παραστάσεων, παρουσιάσεων, επιστημονικών ημερίδων και πλήθους άλλων παράλληλων εκδηλώσεων. Αλλά και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ ξεναγούνται στους πλούσιους αρχαιολογικούς  χώρους της περιοχής μας, έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους και την ιστορία μας και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. 

Το υψηλό επίπεδο των συγκροτημάτων, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, η ζωντάνια και  η αφοσίωση των διοργανωτών και των εθελοντών έχουν καθιερώσει το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ της Νάουσας ως ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα του κόσμου και δεκάδες συγκροτήματα από όλο τον κόσμο αιτούνται κάθε χρόνο την συμμετοχή τους σ’ αυτό.  

Η πόλη μας ζωντανεύει την παράδοση!

Συμμετέχουν σύλλογοι από:

  • Αργεντινή
  • Χώρα των Βάσκων
  • Σερβία
  • Ντάγκεσταν
  • Κύπρο
  • Ελλάδα