Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Ευξείνου Λέσχη Χαρίεσσας

elx egkainia

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας με παρουσία πλήθους κόσμου την Κυριακή 26 Απριλίου στις 5:30 το απόγευμα.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Κωσταντίνος με τοπικούς ιερείς, ενώ παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, οι αντίπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας κ.κ Καλαιτζίδης και Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Αποστόλου, ο διοικητής της Β´ ΜΚΔ κ. Παπαδόπουλος, ο διοικητής Αστυνομικού Τμ. Ασφαλείας Βέροιας κ. Γούναρης, ο διοικητής της ΠΥΝ κ. Παλαμούτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δάγγας και κ. Μάντσιος οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γαιτανίδης, κ. Λαζαρίδου, κ. Μπίλης, κ. Πατζαρτζίδης, κ. Σέπκας, κ. Τζουβάρας, κ Μπαλτατζίδου, κ. Τσαγκαλίδου, οι πρόεδροι και τα μέλη τοπικών κοινοτήτων κ. Πρόιος, κ. Σιδηρόπουλος, κ. Σπαθόπουλος, κ.Βαρβέρη, κ. Γεωργιάδης, κ. Κουμλίδου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Καιλαρης Ιωάννης ο κ. Φωτιάδης Κωνσταντίνος, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης, εκπρόσωποι πολιτιστικών, μορφωτικών, αθλητικών συλλόγων όπως ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος "Ποντιακά Νιάτα" Άνω Ζερβοχωρίου, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, η Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας " Η ΡΩΜΑΝΙΑ", η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Δημήτριος Χαρίεσσας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΙΕΖΑΣ Κοπανού, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος "Ευστάθιου Χωραφά" Πατρίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Αγ. Μαύρα" Μονοσπίτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Αγ. Παρασκευής" Λευκαδίων,ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Ανθέμια" Λευκαδίων,ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Αριστοτέλης" Λουτροχωρίου,ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Κομνηνοί" Ροδοχωρίου, ο Ποντιακός Σύλλογος "Ριζού",ο Ποντιακός Σύλλογος "Σεβαστιανών", ο Σύλλογος Ποντίων Κρ.Βρύσης "Δημήτριου Υψηλάντη" , ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξανδρείας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας, η ομάδα ποδοσφαίρου ΑΕΧ, το ΚΑΠΗ Χαρίεσσας και πλήθος κόσμου.

Η γεν. Γραμματέας Παμπουχίδου Ηλιάνα αφού καλωσόρισε τον κόσμο έκανε μια σύντομη αναφορά για την ίδρυση του συλλόγου και ανέφερε «Σήμερα εγκαινιάζεται μια ακόμη στέγη Ποντίων. Αυτός ο σύλλογος θα πρεσβεύει και θα υπηρετεί τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ποντιακού πολιτισμού»

Στην τέταρτη γενιά ποντίων που φέρουν βαθιά ριζωμένα στην ψυχή τους θρησκεία, πατρίδα και οικογένεια, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, επικαλούμενος την ευλογία της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα προς τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι κ.κ Καλαϊτζίδης και Θεοδωρίδης αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων από τον Βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο, τον δήμαρχο Νάουσας κ.Κουτσογιάννη τον καθηγητή πανέηστημίου κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη και του πρόεδρο του συλλόγου Τσιχλακίδη Σάββα, όπου αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και είπε: ​"Η Εύξεινος Λέσχη δηλώνει έτοιμη να πλημμυρίσει από παράδοση, πολιτισμό και δημιουργία. Έτοιμη να φιλοξενήσει κορυφαία γεγονότα".

Ακολούθησε ανάγνωση ποιημάτων για τον Πόντο απο τον Σοφιανίδη Ξενοφώντα με συνοδεία λύρας του Ματθαίου Τσαχουρίδη, τη μουσική εκδήλωση πλαισίωσαν με την ευγενική τους συμμετοχή οι Αδελφοί Τσαχουρίδη που συνεπήραν με την ερμηνεία τους μικρούς και μεγάλους ακολούθησε παράθεση δεξίωσης με ποντιακά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι απο το τμήμα γυναικών του συλλόγου και τη μαγείρισσα Ελένη Τομπουλίδου. Μουσικοί του συλλόγου και οχι μόνο ανέλαβαν να διασκεδάσουν τον κόσμο με ποντιακή μουσική και το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας.

Ορχήστρα:
Ηχος : Φαντίδης Λάζαρος
Τραγούδι: Καγκελίδης Παυλάκης, Φαντίδης Κυριάκος, Φωστηρόπουλος Θοδωρής
Λύρα: Κωνσταντινίδης Γίαννης, Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Τσιμενίδης Δημήτρης.
Νταούλι: Γιαχτσόγλου Νίκος, Λάχανης Βαγγέλης, Μπράσας Εφρέμ, Τσιμενίδης Ειρηναίος, Φαντίδου Μαρία.
Κλαρίνο: Μπράσας Αντώνης.
Πλήκτρα: Τσαντεκίδης Νίκος.

"Τα εγκαίνια δικαίωσαν και επιβράβευσαν τις προσπάθειες όλων όσων στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα σύλλογο που να πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ποντιακού ελληνισμού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους επίσημους χορηγούς μας όλους τους υποστηρικτές μας όλο τον απλό κόσμο, τις γυναίκες, τους γονείς,τα παιδιά, του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν καθώς και για την έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη τους" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος