Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας σε παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στη Χαλάστρα

xoreftikos paidiko

Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας συμμετείχε σε παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στη Χαλάστρα στις 7-3-2015, ημέρα Σάββατο. Συγκεκριμένα έλαβε μέρος στο 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, που οργάνωσε το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα στο διήμερο 7 & 8 Μαρτίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας.

Οι μικροί χορευτές ταξίδεψαν τον κόσμο σε όλα τα μέρη της Ελλάδος με χορούς, τραγούδια και διάφορα δρώμενα και έθιμα της κάθε περιοχής. Εκτός από τα έξι (6) παιδικά τμήματα του Χορευτικού Χαλάστρας, συμετείχαν οι παρακάτω σύλλογοι:

1. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ "Η ΒΑΛΜΑΔΑ"
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ
4. MΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
5. ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
6. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
7. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
9. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΜΙΝΩΝ
10. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ "Ο ΦΑΡΟΣ"
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΑΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ,
13. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΝΔΟΥ " Ο ΡΟΔΑΚΑΣ "
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΩΝΙΑΣ
15. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
16. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
17. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΣΗΡΟΥ.

Επίσημος χορηγός του παιδικού φεστιβάλ ήταν οι ΑΦΟΙ ΚΑΝΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και η φετινή εκδήλωσή ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο Γονέων & Φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες "ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ".

Το συγκρότημα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία χορούς, τραγούδια και έθιμα από τους βλαχόφωνους του Ημαθιώτικου Βερμίου. Απέδωσε καταπληκτικά το εξής πρόγραμμα:

1. Ξηρουλίβαδ΄, Χουάρα Μ.σάτα (= Ξηρολίβαδο όμορφο χωριό), 2. Ζαχαρούλα, 3. Σίρμπα, 4. Τσάμικο, 5. Εθιμο της Γκ.λιάτας και 6. Μπεράτικο. Στο κλαρίνο ήταν ο γνωστός δεξιοτέχνης Φώτης Καραβιώτης, ο οποίος και τραγούδησε στα βλάχικα.

Ο Χ.Ο. Βέροιας ευχαριστεί το Χορευτικό Τμήμα Χαλάστρας για την πρόσκληση (ιδιαίτερα τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Καψάλη) και συγχαίρει τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία και την μεθοδική οργάνωση του φεστιβάλ.