Επιτυχημένη η πανηγυρική έναρξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την έναρξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου.

Ο Τουριστικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετοχίου "Μέγας Αλέξανδρος Γ΄", διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο "Μετόχι… 90 χρόνια μετά", το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση που περιλάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από δύο συλλόγους και ομιλία, παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» άνοιξε το χορευτικό πρόγραμμα κι ακολούθησε το τμήμα ενηλίκων του Μ.Α.Σ. Βέροιας «Η Καλλιθέα» που χόρεψαν ποντιακούς χορούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, ο γνωστός ηθοποιός, με καταγωγή από το Μετόχι, Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στο χωριό, στους συντοπίτες του και σε αναμνήσεις που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην μνήμη του. Τελειώνοντας, και μετά από παράκληση του κοινού, διάβασε από ένα παλιό τετράδιο, που το είχε φυλαγμένο ο αδερφός του, μία έκθεση που έγραψε ο ίδιος το 1964 με θέμα «το χωριό μου» και είχε βραβευθεί.

Η πρόεδρος του συλλόγου Καραγιαννίδου Αναστασία του απένειμε αναμνηστικό ενθύμιο.

Ο κ. Κοντογιαννίδης άνοιξε το μουσικό πρόγραμμα, τραγουδώντας το γνωστό ποντιακό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη "Πατρίδα μ αραεύω σε" και το γλέντι ξεκίνησε. Όλοι σαν μια παρέα χόρεψαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Στάθης Γαβράς, λύρα- τραγούδι

Σωτήρης Φωτόπουλος, πλήκτρα

Γιάννης Ασλανίδης, μπουζούκι – πλήκτρα

Γιάννης Παπαδόπουλος, ντραμς