Logo

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας αναβίωσε τον Κλήδονα (φωτογραφίες, βίντεο)

Για 13η συνεχόμενη χρονιά αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, στο Κομνήνιο, διατηρώντας και διαδίδοντας τη μακραίωνη παράδοση των Ελλήνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, παρουσιάζοντας ένα χαρούμενο και διαχρονικό έθιμο.

Στην έναρξη χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βεροίας, Παύλος Σαρημιχαηλίδης. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Κώστα Καραπαναγιωτίδη και Νίκου Ιακωβίδη, για την προσφορά τους στην Λέσχη. Επίσης, βραβεύθηκε ο Μιχάλης Σουμελίδης, για τη νίκη του στο τουρνουά τάβλι, που διοργάνωσε η Λέσχη.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Ορφανίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σιακαβάρας, Νίκος Μωυσιάδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης κ.α.

Στο πρόγραμμα της βραδιάς, πρώτα βγήκαν και χόρεψαν τα μικρά τμήματα της Λέσχης και έκλεισε το χορευτικό μέρος με το μεγάλο τμήμα, το οποίο αναβίωσε και το έθιμο του Κλήδονα. Τα στεφάνια έπεσαν στην φωτιά και οι χορευτές πέρασαν από πάνω. 

Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι. 

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την ποντιακή βραδιά ενώ αμέσως μετά ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

 
 

Powered by flickr embed.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb