Logo

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε Κρητικοποντιακό γλέντι στο Κομνήνιο (φωτογραφίες, βίντεο)

Για 13η χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας αναβιώνει τέτοια εποχή το έθιμο του Κλήδονα στο Κομνήνιο Βέροιας, σε μία εκδήλωση θεσμό για την μεγάλη οικογένεια της.

Στα πλαίσια αυτά, την Παρασκευή 22 Ιουνίου η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, διοργάνωσαν Κρητικοποντιακό γλέντι.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας Στέλιος Αλιγιζάκης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο οποίος απήγγειλε την μαντινάδα «Κρήτη εγώ, Πόντος εσύ, αγάπη μου μεγάλη, εσύ χορεύεις κότσαρι κι εγώ το πεντοζάλη», και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ θερμό. Όλοι οι σύλλογοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Βεργίνα για να μεταδώσουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επικύρωση της συμφωνίας για το μακεδονικό ζήτημα.

Κρήτη και Πόντος, Πόντος και Κρήτη αντάμα.

Μετά την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων, για δεύτερη χρονιά, οι Κρήτες και οι Πόντιοι παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πλούσια πολιτιστική τους κληρονομία, αναδεικνύοντας τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο πολιτισμούς.

Μετά την παρουσίαση των συλλόγων ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή του κόσμου, έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο μουσικό πρόγραμμα ήταν οι:

Λύρα: Γιώργος Σφακιανάκης

Λύρα: Ιωάννης Τσανασίδης

Τραγούδι: Νατάσα Τσακηρίδυο

Λάφτα: Ιάκωβος Μωυσιάδης

Νταούλι: Γιώργος Ασβεστάς

 
 

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb