Στα «Λαζάρια» της Ματαράγκας συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης, παρεβρέθηκε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις των Λαζαριών στη Ματαράγκα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρέλαση χορευτικών και συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που με τοπικές φορεσιές και χορούς, περπάτησαν στον κεντρικό δρόμο, ακολουθούμενοι από άντρες του χωριού «τους Λαζαράδες». Όλοι μαζί κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου ήταν στημένη η εξέδρα των εκδηλώσεων.

"Στερεά Ελλάδα ,Μακεδονία, Κρήτη, Θράκη, Πόντος στέκονταν με δέος και θαυμασμό κοιτάζοντας το ένδοξο παρελθόν μας. Το μεγαλείο και ο πλούτος της πολιτιστικής μας παράδοσης ξεδιπλώνονταν μαζί με τις φιγούρες των χορευτικών συλλόγων. Ο σύλλογός μας κέρδισε επάξια το πιο θερμό χειροκρότημα και ζέστανε την βραδιά.

Η αποστολή επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου στην Ειρηνούπολη μετά από μία στάση για καφέ και βόλτα στην Άρτα, έχοντας κερδίσει ευχάριστες αναμνήσεις, εμπειρίες, εντυπώσεις και γνώση της πολύπαθης ιστορίας μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καλούς μας φίλους στη Ματαράγκα για την πρόσκληση που μας έκαναν, τη ζεστή φιλοξενία και να ευχηθούμε να έχουν πάντα επιτυχία στις όμορφες εκδηλώσεις τους" αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.