Σεμινάριο παραδοσιακών χορών πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών υπό την αιγίδα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο πνευματικό πολιτιστικό κέντρο της λέσχης στο Πανόραμα Βεροίας.

Την έναρξη του σεμιναρίου έκανε ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος.

Οι περιοχές του που παρουσιαστήκαν ήταν το Ρουμπλούκι, η Αχαΐα, τα Ημαθιώτικα Πιέρια και η Μπάφρα του Πόντου. Συγκεκριμένα οι εισηγητές, κ. Βεσυροπούλου Ζωή, Καραγιάννης Γιάννης, Τσαμήτρος Γιάννης και Ασβεστάς Βασίλης απέδωσαν με έναν μοναδικό τρόπο το ύφος κάθε περιοχής, δίνοντας το ανάλογο στίγμα στους συμμετέχοντες που φέτος ξεπέρασαν τους 80.

Οι επιδείξεις των εισηγητών, πλαισιωμένες με μουσικούς και τραγουδιστές έκαναν τη διαφορά ενώ την ευχάριστη ατμόσφαιρα συμπλήρωσε το πλούσιο μπουφέ κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων.

Τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 4ο σεμινάριο το Μάρτιο του 2019.

elv paidiko fest

Συμμετοχή σε παιδικό φεστιβάλ Δήμου Νεάπολης- Συκεών

Το παιδικό τμήμα ποντιακών χορών της Ευξείνου Λέσχη Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο 17 Μαρτίου στο 26ο φεστιβάλ παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών και η Κοινοφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Θεσσαλονίκης.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη πολιτιστικών τμημάτων ναών, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων απ’ όλο το νομό Θεσσαλονίκης αλλά και όμορων νομών, τα έσοδα του οποίου προσφέρθηκαν στα παιδιά ειδικών σχολείων.

Χοροδιδάσκαλοι : Ιντζεβίδης Βαγγέλης, Δεμερτζίδου Μαρία,

Υπεύθυνες παιδικών τμημάτων: Κιατικίδου Ελπίδα, Παναγιωτίδου Βάγια, Κουρούκα Ζωή.