Επίσημη έναρξη του Veria Dance Competition 2018

Μετά την επιτυχία των Veria Dance Seminars και του Veria Dance Gala τη σκυτάλη πήρε ο Veria Dance Competition ο οποίος ξεκίνησε σήμερα στο Χώρο Τεχνών Βέροιας με την Τελετή Έναρξης, τον καθιερωμένο αγιασμό και την πρώτη φάση των ημιτελικών για τις ηλικιακές κατηγορίες 14 ετών και άνω.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Αχιλλέας Λέρας καλωσόρισε και παρουσίασε τις σχολές χορού που συμμετέχουν στη διοργάνωση, οι οποίες έρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα,Βόλο, Τρίκαλα, Νάουσα και φυσικά από τη Βέροια, ενώ οι διαγωνιζόμενοι φέτος ξεπερνούν τους 300.

Έγινε παρουσίαση της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους αναγνωρισμένους στο χώρο του χορού Θανάση Σολωμό, Daniel Lommel και Gaia Lemmi και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Διαγωνισμού κ. Κατερίνας Τσιάρα.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι υποτροφίες που εξασφάλισε η διοργάνωση για τους νικητές και είναι μαθήματα 1 εβδομάδας στο Sead Salzburg Experimental Academy of Dance (Αυστρία), στο Copenhagen Contemporary Dance Academy (Δανία), στο ACB Summer School (Αθήνα), στη Σχολή Χορού Areadanza Livorno (Ιταλία), στη Σχολή Χορού Chorologie με τον Daniel Lommel, στο Dance & Theater Summer Camp του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού και δωρεάν συμμετοχές στους διαγωνισμούς χορού Veria Dance Competition 2019 και Livorno in Danza 2019. Επίσης δώρα θα προσφέρουν στους νικητές η εταιρία κατασκευής κουστουμιών All Dance και οι εταιρίες με είδη χορού Kapola, Berioska και Pointe.gr.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η φάση των τελικών στις ηλικιακές κατηγορίες 12 ετών και άνω η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 17:00 μ.μ..