Logo

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Μικρασιάτικο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Άμμο (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άμμου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ημαθίας διοργάνωσαν για 6η συνεχόμενη χρονιά το Πολιτιστικό Αντάμωμα Μικρασιατών, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Άμμου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος των Μικρασιατών Ημαθίας κα Παυλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Καλαϊτζίδης και ο Αντιδήμαρχος κος Σοφιανίδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των συλλόγων που συμμετείχαν στην αποψινή βραδιά και την απονομή αναμνηστικών στους εκπροσώπους των συλλόγων.

Την παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση άνοιξε το παιδικό τμήμα των συλλόγων Άμμου & Μικρασιατών, ενώ ακολούθησαν οι σύλλογοι Πολιτιστικός Σύλλογος Σκρά Κιλκίς, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χαραυγής Κοζάνης, που χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέως Σάμου «Καπετάν Λαχανάς», που χόρεψε Σαμιώτικους και Ικαριώτικους χορούς.

Την μουσική επιμέλεια είχε το μουσικό σχήμα «Μελορυθμοί Ημαθίας». Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι δύο γιοί του Βασίλη Αλαϊτση (σε πνευστά και κρουστά) που ‘έφυγε’ τόσο νωρίς, και του αφιέρωσαν το αγαπημένο του τραγούδι.

Μετά την χορευτική επίδειξη, οι Σαμιώτες χορευτές παρέσυραν στον χορό τους παρευρισκόμενους. Το γλέντι που ακολούθησε κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Νίκη Καρατζιούλα, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σοφιανίδης και Στέλιος Ασλάνογλου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Ταχματζίδης, η Έλενα Ατσάλου από την ΑΝ.ΗΜΑ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θωμάς Αγγελίνας, Αντώνης Καγκελίδης, Μιχάλης Σουμελίδης, ο Πρόεδρος της Άμμου Βαγγέλης Μουτσιόπουλος, ο Πρόεδρος της Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, εκπρόσωποι της εκκλησίας κ.α.

{jlex}flickr:72157688045571756{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb