Logo

Με υψηλής ποιότητας θέαμα έπεσε η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με επισημότητα και πυροτεχνήματα έπεσε την Κυριακή το βράδυ στην Πλατεία Ωρολογίου η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών δήμου Βέροιας. Η πλατεία γέμισε από νωρίς και ο κόσμος απόλαυσε χορευτικό θέαμα υψηλής ποιότητας. Από την βραδιά δεν έλειψαν, όπως στην πρεμιέρα, τα πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα - μέρα για λίγα λεπτά.

Τόσο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης που χαιρέτισε όσο και αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου στις πενθήμερες εκδηλώσεις, υποσχέθηκαν ότι το 3ο τουρνουά θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο και γνωστοποίησαν ότι η προετοιμασίες για την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσουν άμεσα.

Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς, δυο συγκροτήματα παρουσίασαν ποντιακούς χορούς. Ήταν η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου. Η Εύξεινος Λέσχη συγκίνησε τον κόσμο με τον χορό Σέρα ενώ παρουσίασε και χορούς με ζουρνά αλλά και με αγγείο.

{jlex}flickr:72157685683370934{/jlex}

Χορούς της Βόρειας Θράκης παρουσίασε η Θρακική Εστία Βέροιας και χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας ο Κύκλος Ερατεινός.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας που χόρεψε χορούς της Αριδαίας και της Φλώρινας. Χορους της Κεντρικης Μακεδονιας παρουσίασε το πολυμελές νεανικό συγκρότημα "Κύκλος Ερατεινος".

Την παρουσίαση έκανε ο Βασίλης Ασβεστάς

Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα του Καζανλάκ που παρουσίασε χορούς της Βουλγαρίας και στο τέλος σήκωσε τον κόσμο για χορό.
Αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

{jlex}flickr:72157688182669715{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb