Άνοιξε η αυλαία της 2ης ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας στον Κοπανό (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μουσικές από την την Μ. Ασία, τον Πόντο, την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία της 2η ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μίεζα" στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού. Είναι η δεύτερη χρονιά που ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει αυτή την εκδήλωση με στόχο να προβάλει τα τοπικά ροδάκινα και κρασιά.

Γι αυτό τον λόγο, σε αρμονικά τοποθετημένα περίπτερα, λειτούργησε έκθεση τοπικών προϊόντων τα οποία δοκίμασαν οι επισκέπτες.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά συγκροτήματα των Μικρασιατών Ημαθίας, "Κρηταετών" Βριλλησίων Αττικής και Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Οι Μικρασιάτες, εκτός από Μικρασιάτικους χορούς παρουσίασαν χορούς από την Κύπρο και το Αιγαίο.

{jlex}flickr:72157687188031585{/jlex}

Η βραδιά συνεχίστηκε με τα τον Μιχάλη Καλιοντζίδη και τα μουσικά σχήμα ‘’ΜΕΛΟΡΥΘΜΟΙ’’ και του Κωστή Κυριτσάκη.

Μαζί τους ήταν:
Νικηφορίδης Ανδρέας : Νταούλι
Φουντουκίδης Δημήτρης : Αρμόνιο

Την παρουσίαση έκανε με μεγάλη επιτυχία ο ηθοποιός Λάζαρος Τερζάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή, Νόπη Τσαγκαλίδου, Βασίλης Τζουβάρας, Παύλος Αδαμίδης, Δώρα Μπαλτατζίδου, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης και η Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας Μαρία Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου και το μέλος Τάσος Γιάγκογλου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου και το μέλος Νανά Μπίκα και ο πρόεδρος της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης.

Την επιμέλεια και το στήσιμο του χώρου είχε η Αθηνά Τζιούρτζια.

{jlex}flickr:72157687187915475{/jlex}