Ξεκίνησε το τριήμερο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στα Λευκάδια (φωτογραφίες, βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ η έναρξη του 5ου Πανελληνίου Πολιτιστικού Ανταμώματος στα Λευκάδια. Οι εκδηλώσεις είναι τριήμερες και διοργανώνονται από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Αγία Παρασκευή".

Η εκδήλωση της Παρασκευής ξεκίνησε με πατινάδα των συλλόγων μέσα στο χωριό και συνεχίστηκε με χορούς στο γήπεδο. Πρώτο χόρεψε το μικρό τμήμα του συλλόγου Αγίας Παρασκευής και αμέσως μετά ακολούθησε το πρόγραμμα της βραδιάς που ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες. Ξεκίνησε με χορούς της Θράκης (Σύλλογος Σκύδρας "Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος"), συνεχίστηκε με χορούς του Πόντου (Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου και Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας) και ολοκληρώθηκε με χορούς της Μακεδονίας (Σύλλογος "Φίλιππος" Επισκοπής, Σύλλογος Μαυροχωρίου Καστοριάς και Σύλλογος Άνω Καλλινίκης Φλώρινας "Προφήτης Ηλίας").

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με έναν μεγάλο Μακεδονικό Συρτό χορό από όλους τους χορευτές των συγκροτημάτων.

Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς του Παγγαίου, του Πόντου, του Αιγαίου και της Μακεδονίας. Θα χορέψουν οι σύλλογοι: Παλαιοχωρίου Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Σύλλογος Στενημάχου, Σύλλογος Κοπανού Μίεζα, Σύλλογος Καβάλας - Μυτιλήνη, Σύλλογος Καστανερής "Το Πάικο", Άνω Καλλινίκης Φλώρινας "Προφήτης Ηλίας", Σύλλογος Κατερίνης "Οι Πιερείς", Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Βέροιας.

{jlex}flickr:72157684535193950{/jlex}