Έπεσε η αυλαία του «Veria Dance 2017» - Απολογιστικά στοιχεία

Έκλεισε η αυλαία της διοργάνωσης «Veria Dance 2017». Η πόλη της Βέροιας για 4 ημέρες, από 27-30 Απριλίου 2017, χόρευε στους ρυθμούς του κλασσικού και σύγχρονου χορού.Οι διοργανωτές, το ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και η ΚΕΠΑ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη θέρμη και την υποστήριξη του πολλά υποσχόμενου θεσμού, ο οποίος απευθύνεται τόσο σε αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με το χορό, όσο και στους ερασιτέχνες χορευτές. Κυρίως όμως σε εκείνους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και τα μαγευτικά συναισθήματα που προσφέρει η τέχνη του χορού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα «Veria Dance Seminars» με τον Daniel Lommel και την Gaia Lemmi στον κλασσικό και σύγχρονο χορό αντίστοιχα. Στα σεμινάρια συμμετείχαν μαθητές σχολών χορού από τη Βέροια, τη Νάουσα, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους από την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Αχιλλέας Λέρας, ο οποίος μίλησε για τη διοργάνωση «Veria Dance 2017» : φιλοσοφία μας είναι «παραγωγή» πολιτισμού και όχι απλώς η «κατανάλωση» ενός έτοιμου προϊόντος και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ως διοργανωτές, δηλαδή ως Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού και ΚΕΠΑ Βέροιας με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας. Στην προσπάθεια αυτή εμπλουτίσαμε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό χορού, με σεμινάρια χορού από καταξιωμένους καθηγητές χορού και με ένα πολύ όμορφο Gala. Δημιουργήσαμε μια «γιορτή του χορού» με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της τέχνης του χορού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε το «Veria Dance Gala» για τη «Φλόγα», το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Ειδικότερα για το Gala ανέφερε, πως «μια τέτοια βραδιά δεν αποσκοπούμε στη φιλανθρωπία απλώς, αλλά κυρίως στο πραγματικό ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και τη διάλυση των προκαταλήψεων σχετικά με τον παιδικό καρκίνο». Η βραδιά περιελάμβανε χορογραφίες κλασσικού και σύγχρονου χορού, Jazz και Gospel τις οποίες απέδωσαν μαθητές των σχολών χορού (με σειρά εμφάνισης) : Κέντρο Τέχνης Σύνθεση, ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας, Σχολή Χορού Σοφίας Αντωνιάδου, Σχολή Χορού Atelier de la Danse, Σχολή Χορού Αρμονίας της Κίνησης, Σχολή Χορού Full Out και Σχολή Χορού Μελίνας Παπαδοπούλου. Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές μάγεψαν το κοινό, το οποίο πλημμύρισε το Χώρο Τεχνών Βέροιας και καταχειροκρότησε την προσπάθεια και τους κόπους των μαθητών.

veria dan2

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του «Veria Dance Competition» και ο Ημιτελικός των ηλικιακών κατηγοριών 14 ετών και άνω, ενώ το Σάββατο το πρωί ο Ημιτελικός της ηλικιακής κατηγορίας 12-14 ετών και το βράδυ ο Τελικός της κατηγορίας 12 ετών και άνω. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο Daniel Lommel από τη Γαλλία, η Gaia Lemmi από την Ιταλία και ο Δημήτρης Σωτηρίου από την Ελλάδα. Στην τελετή απονομής των βραβείων απονεμήθηκαν οι κάτωθι υποτροφίες που εξασφάλισε το ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

Μία δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού «Concurso Ciudad de Valencia 2017» στη Βαλένθια της Ισπανίας στην Ξέλη Σοφία της Σχολής Χορού «Royal Dance Academy» και τη Μάρτζιου Ιωάννα της Σχολής Χορού Έλενας Αγγέλοβα Λαμπρινής Καλφοπούλου.

Μία δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Livorno in Danza 2018 στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη χορογραφία «Hunger» της Σχολής Χορού Έλενας Αγγέλοβα Λαμπρινής Καλφοπούλου.

Μια δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας Livorno in Danza 2018 στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη χορογραφία «La Torre XVI» της Σχολής Χορού Dancespace.

Την κάλυψη του κόστους των μαθημάτων και της μεταφοράς από και προς Ελλάδα στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού (μια εβδομάδα) που διοργανώνεται στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη σχολή χορού Areadanza στην Περάκη Ελένη της Σχολής Χορού Βασιλάκη Ντίνας και τη Μαρία Ελένη Μουρατίδου της Σχολής Χορού Σοφία Αντωνιάδου.

Την κάλυψη του κόστους συμμετοχής στο «Summer Camp Χορού & Θεάτρου» που διοργανώνει το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού στη Χαλκιδική (18-25 Αυγούστου 2017) στην Καλαϊτζόγλου Αλεξάνδρα της Σχολής Χορού Indancestrial.

veria dan3

Μία εβδομάδα δωρεάν μαθήματα κλασσικού χορού με τον Daniel Lommel στη Μάρτζιου Ιωάννα σχολή χορού Έλενας Αγγέλοβα Λαμπρινής Καλφοπούλου.

Την κάλυψη του 50% του κόστους των μαθημάτων στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού Summer Intensive Areadanza 2017 3-8 Ιούλιο (μια εβδομάδα) που διοργανώνεται στο Λιβόρνο της Ιταλίας στους συμμετέχοντες της χορογραφίας «Foreigner» της Σχολής Χορού Σοφία Αντωνιάδου.

Την κάλυψη του 50% του κόστους των μαθημάτων στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού Summer Intensive Areadanza 3-8 Ιουλίου 2017 (μια εβδομάδα) που διοργανώνεται στο Λιβόρνο της Ιταλίας σε όλους τους συμμετέχοντες στον τελικό του Veria Dance Competition 2017 στην κατηγορία των 12 ετών και άνω της Σχολής Χορού Dancespace σε αναγνώριση της άρτιας και ολοκληρωμένης προετοιμασίας και συνολικής παρουσίας.

Επίσης απονεμήθηκαν στους νικητές δώρα των υποστηρικτών του διαγωνισμού.

Ένα κορμάκι και ένα καλσόν έδωσε η εταιρία με είδη χορού Grishko στις τρεις πρώτες βαθμολογίες του διαγωνισμού και ειδικότερα στη Θωμαϊδη Μαρία Ελπίδα, στη Μπαλαμίτσα Ιφιγένεια και τη Μάνου Παρασκευή Μαργαρίτα της Σχολής Χορού Dancespace .

Ένα κλασσικό επαγγελματικό τουτού έδωσε η εταιρία κοστουμιών χορού Show Dance στη Μάρτζιου Ιωάννα από τη Σχολή Χορού Έλενας Αγγέλοβα Λαμπρινής Καλφοπούλου.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο τελικός της ηλικιακής κατηγορίας 7-12 ετών.

Στην τελετή απονομής των βραβείων απονεμήθηκαν οι κάτωθι υποτροφίες που εξασφάλισε το ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

Μία δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Concurso Ciudad de Valencia 2017 στη Βαλένθια της Ισπανία στη χορογραφία «Μr Robot» της Σχολής Χορού Ιndancestrial.

Μία δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Livorno in Danza 2018 στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη χορογραφία Playground της Σχολής Χορού Sport & Dance.

Την κάλυψη του κόστους των μαθημάτων και της μεταφοράς από και προς Ελλάδα στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού (μια εβδομάδα) που διοργανώνεται στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη σχολή χορού Areadanza στην Ηρώ Ρακιντζή της Σχολής Χορού ΚΕΠΑ.

Την κάλυψη του κόστους συμμετοχής στο Summer Camp Χορού & Θεάτρου που διοργανώνει το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού στη Χαλκιδική (18-25 Αυγούστου 2017) στην Αριάδνη Ρόβα της Σχολής Χορού Royal Dance Academy.

Την κάλυψη του 50% του κόστους των μαθημάτων στο Διεθνές Σεμινάριο Χορού Summer Intensive Areadanza 3-8 Ιουλίου 2017 (μια εβδομάδα) που διοργανώνεται στο Λιβόρνο της Ιταλίας στη χορογραφία Pride and Prejudice της Σχολής Χορού Έλενας Αγγέλοβα Λαμπρινής Καλφοπούλου.

Η διοργάνωση είχε αποφασίσει για το νικητή που θα διακριθεί στο φετινό διαγωνισμό την κάλυψη του κόστους συμμετοχής στα μαθήματα και της διαμονής (μια εβδομάδα) στο Summer School London 2018 που διοργανώνει στο Λονδίνο η Royal Academy of Dance της Μεγάλης Βρετανίας Επειδή αυτή η υποτροφία προαπαιτεί ακρόαση και αποδοχή από τη Royal Academy of Dance και επειδή η επιτροπή του διαγωνισμού θεωρεί πως δεν πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις εισαγωγής που θέτει η Ακαδημία, αποφάσισε να καλύψει αντ’ αυτού το κόστος συμμετοχής σε ένα σεμινάριο χορού της επιλογής της στην Ελπίδα Μαρία Θωμαΐδη της σχολής χορού Dancespace με την ψηλότερη βαθμολογία του διαγωνισμού 95,33%.

Επίσης απονεμήθηκαν στους νικητές δώρα των υποστηρικτών του διαγωνισμού.

Η εταιρία με είδη χορού και το ηλεκτρονικό κατάστημα berioska.gr έδωσε 1 κορμάκι χορού, 1 επαγγελματικό καλσόν και 1 φούστα κρουαζέ μπαλέτου στους διαγωνιζόμενους που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες του διαγωνισμού στα ατομικά. Ειδικότερα στην Προδανά Ανθία της Σχολής Χορού Indancestrial, στη Ρακιντζή Ηρώ και τη Γιαννουσοπούλου Βασιλική της Σχολής Χορού ΚΕΠΑ.

Η εταιρία με είδη χορού Καπόλα έδωσε ένα ζευγάρι δερμάτινα παπουτσάκια χορού και ένα καλσόν χορού της block στους διαγωνιζόμενους που συγκέντρωσαν τις επόμενες υψηλότερες βαθμολογίες του διαγωνισμού στα ατομικά και ειδικότερα στη Ρόβα Αριάδνη της Σχολής Χορού Royal Dance Academy, στη Γαλεγαλίδη Κατερίνα της Σχολής Χορού Μάχης Αγγελούλη και τη Μασμανίδου Όλγα της Σχολής Χορού Εχέδωρος.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΤΙΣΜΟΥ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την άψογη συνεργασία απόνειμε τιμητικές πλακέτες στην ΚΕΠΑ, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος ΚΕΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος κ Ακριβόπουλος Λεωνίδας και στο Δήμο Βέροιας, την οποία παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Παιδεία κ. Σοφιανίδης Γεώργιος. Στο πρόσωπό τους ο πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Αχιλλέας Λέρας ευχαρίστησε όλη τη Βέροια για τη θερμή φιλοξενία της.

"Η οργανωτική επιτροπή και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Veria Dance 2017 κ. Κατερίνα Τσιάρα ευχαριστούν :

Τους «Υποστηρικτές» της διοργάνωσης «Veria Dance 2017» : την εταιρία με είδη χορού «Grishko», την εταιρία κατασκευής κοστουμιών χορού «Show Dance», την εταιρία με είδη χορού Berioska (berioska.gr), την εταιρία με είδη χορού Καπόλα, το ξενοδοχείο «Villa Elia Hotel», το ξενοδοχείο «Olganos Vl» Boutique Hotel, το ξενοδοχείο «Κόκκινο Σπίτι» Boutique Hotel, τον Πολυχώρο «Ελιά», το ουζερί «Στάσου Μύγδαλα», το ουζερί «Των Αγγέλων», το ουζερί «Μαρμίτα», το εστιατόριο «12 Γράδα» και το «καφέ μπρίκι».

Ευχαριστούμε το Διευθυντή ΚΕΠΑ κ. Γιάννη Καμπούρη, την Υπεύθυνη Προβολής κι Επικοινωνίας κ. Νανά Καραγιαννίδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του Χώρου Τεχνών Βέροιας. Ειδικότερα τον Παναγιώτη Πελαλίδη, τον Αντώνη Στεφανόπουλο, το Γιώργο Ανδρεόπουλο, το Νίκο Νικολόπουλο, το Λάζαρο Αβραμίδη, τη Στέλλα Χρυσοπούλου, την Ελένη Παλαπανίδου, την Πόπη Χρυσοπούλου, τη Γεωργία Παμπούκα και τον Κώστας Τυφλίδη που επί τέσσερις μέρες τελούσαν ετοιμοπόλεμοι, άοκνοι και πιστοί στο εργασιακό καθήκον με υπευθυνότητα.

Τέλος ευχαριστούμε όλες τις σχολές χορού από τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, το Ηράκλειο της Κρήτης, την Κατερίνη, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Νάουσα, την Πυλαία, την Αλεξάνδρεια, τον Εύοσμο, την Περαία, τα Νέα Μουδανιά και τα Τρίκαλα που έλαβαν μέρος στο Veria Dance 2017 και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για την άρτια αγωνιστική συμπεριφορά τους και την αξιόλογη παρουσία τους.

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Πάντη" αναφέρει η ανακοίνωση.