Γιόρτασαν την 3η γιορτή φυτωρίου στα Μονόσπιτα (φωτογραφίες, βίντεο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοσπίτων «Αγία Μαύρα» διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά την Γιορτή Φυτωρίου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς παρακολούθησε τα χορευτικά τμήματα, γεύτηκε τα κρεατικά που ετοίμασαν οι εθελοντές και γλέντησαν έως αργά.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Τα Μονόσπιτα είναι το πρώτο και το μοναδικό χωριό που δραστηριοποιήθηκε πάνω στον τομέα παραγωγής νέων δενδρυλλίων και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει. Οι παραγωγοί χρόνο με τον χρόνο γίνονταν όλο και περισσότεροι, με μοναδικό σκοπό τους την πώληση άριστης ποιότητας φυτωρίων. Σήμερα πολλοί νέοι δραστηριοποιούνται με στον τομέα αυτό. Τα δενδρύλλια έχουν απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθιστώντας τα Μονόσπιτα κέντρο παραγωγής φυτωρίων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος κος Λιάππης Γιώργος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χόρεψε το μικρό και μεσαίο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοσπίτων «Αγία Μαύρα», ακολούθησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρκοχωρίου «Η Άρκτος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαφειοχωρίου Κιλκίς «Άγιος Γεώργιος».

Τους χορευτές συνόδευσε η ορχήστρα, Παραδοσιακό Μεράκι του Άκη Πέϊου και στο ακορντεόν ο Γιάννης Λίτος.