Αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι με γλέντι

pox glenti

Με το καθιερωμένο γλέντι τους που υπήρξε ένας ύμνος αγάπης και νοσταλγίας προς το Ξηρολίβαδο και το πανέμορφο Βέρμιο, οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι που φεύγει.

Το παραδοσιακό γλέντι του αποχαιρετισμού στήθηκε στο πάρκο του Ξηρολιβάδου, ολοκληρώνοντας έτσι την διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2015» που προγραμμάτισε και πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου. Στο γλέντι κατά παράδοση πρωταγωνίστησαν τα παιδιά του χωριού που ανέδειξαν τα φυσικά τους καλλιτεχνικά ταλέντα και τις εμπνεύσεις τους, κάτω από τον θαυμάσιο έναστρο ουρανό της ξηρολιβαδιώτικης κοιλάδας.

Το παραδοσιακό συγκρότημα του Φώτη Καραβιώτη ξεσήκωσε όλον τον κόσμο που γέμισε τον χώρο, παίζοντας ακατάπαυστα παλιούς αλλά και νεώτερους αγαπημένους σκοπούς.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα παιδιά του χωριού τα οποία ερμήνευσαν με επιτυχία γνωστά σύγχρονα τραγούδια, κάτω από την διοργάνωση και παρουσίαση της Δήμητρας Κουτόβα. Τα μουσικά κομμάτια που παρουσιάστηκαν ήταν τα «ADELE» και «set fire to the rain» με τις Πετρακοπούλου Μαρία και Μπουσμπούκη Ιωαννα και τα χορευτικά «WARRIORS» και «imagine dragons» με τις Ντέλλα Ιωάννα, Πετρακοπουλου Μαρία και Μπουσμπούκη Ιωάννα

Με ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο ερμήνευσε τραγούδι της σαρακατσάνικης παράδοσης ο Βασίλης Αράπης, εκπροσωπώντας τους Σαρακατσάνους της Θεσσαλίας που κατά παράδοση διαμένουν τα καλοκαίρια στο Ξηρολίβαδο

Ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου καθηγητής Γιάννης Τσιαμήτρος παρουσίασε τα ξεχωριστά χορευτικά συγκροτήματα ενηλίκων και παιδιών του χωριού που με την εμφάνισή τους προκάλεσαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Από τα συγκροτήματα αποδόθηκαν τοπικοί βλάχικοι Ξηρολιβαδιώτικοι χοροί όπως «Ξηρουλίβαδ' χουάρα μ΄σιάτα», «Ζαχαρούλα», «Νταλιάνα» «Μοραΐτικο» και «Στρωτός», θρακιώτικοι χοροί όπως «Μπαϊτούσκα», «Ντάχτιλι» και «Ζωναράδικο», καθώς και χοροί της Κεντρικής Μακεδονίας όπως «Σόφκα», «Τρίτε πάτε», «Μάρενα» και «Πουστσένο», Η παρουσίαση των συγκροτημάτων συμπληρώθηκε με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων που μπήκαν αυθορμήτως στον χορό.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό και ευχές για καλό φθινόπωρο απηύθυνε εκ μέρους του Πολιτιστικού Ομίλου ο Πρόεδρος Αποστόλης Τσαμήτρος.

Σε ειδική τελετή που ακολούθησε τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο τραγουδιστής Στέργιος Δαρδακούλης για την πολυετή του προσφορά στο δημοτικό και ιδιαίτερα στο βλαχόφωνο τραγούδι, καθώς και ο Ξηρολιβαδιώτης αθλητής Αντώνης Κουκουτέγος για την πολυετή του προσφορά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στους αθλητικούς αγώνες στο Ξηρολίβαδο
Ο ΠΟΞ ευχαριστεί όλους που με την συμμετοχή τους στο αποχαιρετιστήριο γλέντι, συνετέλεσαν στην διατήρηση και ενίσχυση μιας ακόμα παράδοσης του Ξηρολιβάδου.