Επιτυχημένη η 11η Συνάντηση χορευτικών Συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου

pox xoreftiko

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 11η Συνάντηση χορευτικών Συγκροτημάτων την Κυριακή 19 Ιουλίου (ώρα 8.30 μμ στο γήπεδο μπάσκετ του Ξηρολιβάδου), ημέρα παραμονής του εορτασμού του Προφήτη Ηλία.

Τα συγκροτήματα, που κατέπληξαν τους Ξηρολιβαδιώτες, αλλά και τους επισκέπτες τους όμορφου χωριού, ήταν τα εξής: Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου, ο οποίος απέδωσε άψογα Βλάχικους χορούς Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας (στα δυο αυτά χορευτικά χοροδιδάσκαλος είναι ο Τσιαμήτρος Γιάννης), που χόρεψε βλάχικους χορούς του Ανατολικού Βερμίου, Ο Π.Σ. Προστασίας και Ανάδειξης Μακεδονικής κληρονομιάς, που παρουσίασε χορούς Αριδαίας και χωριών του κάμπου της Νάουσας (με χοροδιδάσκαλο τον Μπάμπη Καψάλη) και τον τμήμα ελληνικών και παραδοσιακών χορών Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, που απέδωσε με επιτυχία θρακιώτικους χορούς από τον Εβρο (χοροδιδάσκαλος ο Γιώργος Κυνηγόπουλος).

pox xoreftiko2

Την όλη εκδήλωση κάλυψε μουσικά η σπουδαία παραδοσιακή ορχήστρα του Αλέκου Ζώρα από τη Γουμένισσα.

Στον Μέγα Εσπερινό για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας στις 6.00 μμ.

Την επόμενη μέρα, 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία ο πανηγυρικός και η λειτουργία για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία, του προστάτη του χωριού.