Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Το πρόγραμμα του "Κλήδονα"

klidonas

Η Ε.Λ.Β. έχοντας ως βασικό μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2015», στο Κομνήνιο Βέροιας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου με ειδικό αφιέρωμα στην Κρήτη και στον Κρητικό λαό με την παρουσία Κρητικής ορχήστρας και του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας. Επίσης θα χορέψει το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ενώ θα ακολουθήσει Ποντιακό και Κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί, με πολλούς καλλιτέχνες άξιους συνεχιστές της παράδοσης.

 

Το Σάββατο 20 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παραδοσιακό «άναμμα της φωτιάς», την παρουσίαση του χορευτικού τμήματος εκπροσώπησης της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι και χορός που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την συμμετοχή καταξιωμένων Ποντίων καλλιτεχνών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε. Λ. Β. ευχαριστεί, όλους στήριξαν την προετοιμασία και της φετινής εκδήλωσης και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης να χορέψουν και να χαρούν την 10η συνεχή χρονιά του Κλήδονα.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015
«Τ' Άγε Λουτρόπι τ΄Αγγενί, εξέβαν σον παρχάρ σο Κουμανίτσ' μερέαν»
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:00