Logo

"Death Wish", "Θαύμα", "Η Μορφή του Νερού", "TAD: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα" στο Σταρ

Τέσσερις νέες ταινίες περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα το κινηματογράφου Σταρ στην Βέροια. Αναλυτικά:

TAD: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΙΔΑ (ΜΕΤΑΓΛ.)

Προβολές Πέμπτη 8/3 – Παρασκευή 9/3 –Σάββατο 10/3 – Κυριακή 11/3 στις: 17.30

Σκηνοθεσία: ΕΝΡΙΚΕ ΓΚΑΤΟ

Ηθοποιοί: Μπρους Ουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν Νόρις, Κίμπερλι Ελίζ

Το Death Wish είναι ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1974. Ένα στοργικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης μεταμορφώνεται σε εκδικητικό φονιά, μετά τον βίαιο θάνατο της οικογένειάς του.Το Death Wish είναι ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1974. Ένα στοργικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης μεταμορφώνεται σε εκδικητικό φονιά, μετά τον βίαιο θάνατο της οικογένειάς του.

Trailer: 

H Μορφή του Νερού - Τhe Shape of Water

του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

OSCAR Καλύτερης ταινίας 2018

Παρασκευή 9/3 – Σάββατο 10/3 – Κυριακή 11/3 στις 19.15 Και 21.30

Πέμπτη 8/3 – Δευτέρα 12/3 – Τρίτη 13/3 – Τετάρτη 14/3 στις 20.30

Βραβευμένο με Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και βραβευμένη με 4 OSCAR

Πατώντας με το ένα πόδι στο Χόλιγουντ («Mimic», «Blade II», «Hellboy», «Pacific Rim») και με το άλλο στις ισπανόφωνες παραγωγές («Στη Ράχη του Διαβόλου», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»), ο Μεξικανός δημιουργός παραμένει πιστός στις σκοτεινές περιπέτειες φαντασία και τα αλληγορικά παραμύθια.

Αλλά δεν είναι απλά τα δομικά συστατικά της «Μορφής του Νερού» που κάνουν την τελική εμπειρία της ταινίας τόσο συναισθηματικά πλούσια. Δεν είναι μόνο η μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά που ανάγει τις νότες σε ένα μουσικό ποτάμι που παρασύρει τους ήρωές του. Δεν είναι μόνο η φανταστική χρήση των χρωμάτων, με το δωμάτιο της Ελάιζα να είναι μόνιμα ντυμένο σε αποχρώσεις του μπλε, ενώ στο γειτονικό διαμέρισμα, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, τα πάντα εμφανίζουν χρυσές αποχρώσεις, που κάνουν την ατμόσφαιρα της ταινίας να ξεχειλίζει από ρομαντισμό. Δεν είναι απλά το κλισέ της Πεντάμορφης και του Τέρατος που χαρίζει στην ταινία την έντονη ευαισθησία της.

Είναι η γεμάτη κατανόηση ματιά του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο που προσφέρει στα πάντα μια μόνιμη αίσθηση φυσικότητας

Γιατί οι προβληματισμοί της ταινίας ξεπερνούν κατά πολύ το «ποιος είναι το τέρας και ποιος είναι ο άνθρωπος». Για τον κάθε ήρωα της ταινίας, το Τέρας αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό. Για την Ελάιζα είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο με το οποίο μπορεί να επικοινωνήσει τόσο καλά, για τον παραδοσιακό κακό του Μάικλ Σάνον είναι απλά μια απειλή, για τον επιστήμονα του Μάικλ Στουλμπαργκ αποτελεί ένα θαύμα της φύσης, για όλους τους θεατές αποτελεί μια λευκή σελίδα στην οποία μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή. Ο Ντελ Τόρο, μέχρι το τέλος, αποφεύγει να συστήσει στη λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του Τέρατός του, μετατρέποντάς το τελικά σε καθρέφτη όλων όσων κρύβει ο καθένας μέσα του, δημιουργώντας έναν κόσμο σκληρό και γεμάτο τέρατα, ο οποίος όμως ταυτόχρονα κρύβει και τεράστια αποθέματα αγάπης, ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη.

Σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Σενάριο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο & Βανέσα Τέιλορ

Ηθοποιοί Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ

Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Ο κορυφαίος παραμυθάς του σινεμά, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, επιστρέφει με τη «Μορφή του Νερού», μία απόκοσμη ιστορία αγάπης που έχει μαγέψει τους θεατές όπου κι αν προβλήθηκε και προορίζεται να μείνει κλασική. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, δύο Χρυσές Σφαίρες και 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα (Νταγκ Τζόουνς) που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του.

Trailer: 

ΘΑΥΜΑ – WONDER

Προβολές καθημερινά στις 19.30

Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΜΠΟΣΚΙ

Σενάριο: ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΜΠΟΣΚΙ, ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΝΡΑΝΤ & ΤΖΑΚ ΘΟΡΝ

Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΤΡΕΜΠΛΕΪ, ΜΑΝΤΙ ΠΑΤΙΝΚΙΝ, ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΙΓΚΣ

Το ‘θαύμα’, είναι μια ταινία που αναμφισβήτητα συγκινεί το νεανικό κοινό, κατηχώντας το παράλληλα ενάντια στην προκατάληψη, στην απόρριψη του διαφορετικού και, φυσικά, στο bullying.

Η υπόθεση βασίζεται σε ένα μπεστ σέλερ της Αρ Τζέι Παλάσιο, στο οποίο ο δεκάχρονος Όγκι, γεννημένος με ακραία παραμόρφωση προσώπου, πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του!

Η ταινία μιλά για το σεβασμό στο διαφορετικό, νουθετεί και ηθογραφεί, με φόντο την αμερικάνικη κοινωνία που έχει δώσει τέτοια δείγματα.

Μια ταινία που ‘ταυτίζεται’ με τα δεδομένα της εποχής και των φαινομένων που διανύουμε καθημερινά, στις σχολικές αίθουσες και όχι μόνο.

Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν. Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Trailer: 

Death Wish (Μπρους Ουίλις)

Προβολές καθημερινά: 21.45

Σκηνοθεσία: ΙΛΑΪ ΡΟΘ

Σενάριο: ΤΖΟ ΚΑΡΝΑΧΑΝ

Ηθοποιοί: Μπρους Ουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν Νόρις, Κίμπερλι Ελίζ

Ο Ελάι Ροθ αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το διάσημο φιλμ του 1974 με πρωταγωνιστή τον Τσαρλς Μπρόνσον.

Ο Μπρους Γουίλις ζητά εκδίκηση στο ριμέικ του «Death Wish».

Το Death Wish είναι ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1974. Ένα στοργικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης μεταμορφώνεται σε εκδικητικό φονιά, μετά τον βίαιο θάνατο της οικογένειάς του. Το Death Wish είναι ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1974. Ένα στοργικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης μεταμορφώνεται σε εκδικητικό φονιά, μετά τον βίαιο θάνατο της οικογένειάς του.

Trailer: 

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:

http://www.cinestar.gr

http://www.facebook.com/cinestarveria

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb