Logo

"Το αυτό" και "Blade Runner 2049" στο Σταρ

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 5/10/17 - την Τετάρτη 11/10/17. Αναλυτικά:

ΤΟ ΑΥΤΟ - IT

Συνεχίζει για 2η εβδομάδα η ταινία που «έσπασε» όλα τα ρεκόρ εισιτήριων στην κατηγορία των Θρίλερ
Ώρες προβολών: Κάθε μέρα στις 21.15
Σάββατο 7/10, Κυριακή 8/10 στις 19.00 και 21.45

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΡΕ ΜΟΥΣΙΕΤΙ
Σενάριο: ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ & ΤΣΕΪΣ ΠΑΛΜΠΕΡ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΪΝΤΕΝ ΛΙΜΠΕΡΕΡ, ΜΠΙΛ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝΤ, ΦΙΝ ΓΟΥΛΦΧΑΡΝΤ

Το «It» είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα βιβλία τρόμου του Stephen King. Έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο και μέσα στο πέρασμα δυο και πάνω δεκαετιών δεν έχει χάσει έδαφος. Kυκλοφόρησε το 1986, και το 1990 έγινε η μεταφορά του στην τηλεόραση σε κύκλο mini series. Τον τρόμο σκόρπισε πριν από 30 χρόνια στο Derry μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι εξαφανίσεων παιδιών. Μόνο που τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα δεν έγιναν από ανθρώπινο χέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις, ο Pennywise στην ταινία «Το Αυτό» θα γεννήσει τους χειρότερούς μας εφιάλτες.

Μια ομάδα παιδιών, αντιμετώπισαν αυτή τη φρίκη στα δώδεκά τους χρόνια, ανακάλυψαν τι κρυβόταν πίσω από τα γεγονότα που στοίχειωναν τη ζωή τους. Ήταν το Αυτό, που πολέμησαν και νόμιζαν ότι νίκησαν.

30 χρόνια αργότερα, ενήλικοι πια και πετυχημένοι, καλούνται να επιστρέψουν πίσω στην γενέτειρά τους όταν το Αυτό επιστρέφει ακόμα πιο εφιαλτικό κι ανατριχιαστικό από πριν με σκοπό να το νικήσουν μια και καλή. Ν'αναμετρηθούν με το ανατριχιαστικό παρελθόν και το ακόμα πιο ανατριχιαστικό παρόν.
Η νέα κινηματογραφική διασκευή στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ ξεπέρασε σε εισπράξεις τον «Εξορκιστή», που ήταν μέχρι τώρα ο κάτοχος του ρεκόρ στο αμερικανικό box office.

Trailer: 

BLADE RUNNER 2049

Ώρα προβολής: 21.00
Σάββατο 7/10, Κυριακή 8/10 στις 19.00 και 22.00

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντεκάρτ, ενός άλλου blade runner της αστυνομίας του Λος Αντζελες που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Blade Runner» σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ της «Αφιξης» και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ράιαν Γκόσλινγκ. του Τζάρεντ Λέτο και του Χάρισον Φορντ.
Η ταινία Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ, τιμήθηκε ως η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών από μια διαδικτυακή ψηφοφορία ανάμεσα στις 100 καλύτερες ταινίες του είδους.

Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα έργα της περασμένης δεκαετίας, το «Μπλέιντ Ράνερ» είναι ένα εκπληκτικό υπαρξιακό έπος, με φόντο το υγρό από την όξινη βροχή Λος Άντζελες του 2019 και κυρίαρχο θέμα τον αιώνιο αγώνα της ζωής, το μεγαλείο της θνητής ύπαρξης που εναντιώνεται στη φθορά του χρόνου, αναζητώντας μια παράταση χρόνου από το θάνατο, ένα όνειρο, μια αγάπη, ένα σκοπό που ν' αξίζει να ζήσεις και να πεθάνεις γι' αυτόν.

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Σενάριο: Χάμπτον Φάντσερ, Μάικλ Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Τζάρεντ Λέτο, Ρόμπιν Ράιτ

«Αισθητικά, το "Blade Runner" είναι μια επανάσταση» συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Η μείξη δύο ειδών που με την πρώτη ματιά δεν ταιριάζουν: επιστημονική φαντασία με φιλμ νουάρ. Ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί και με επηρέασε βαθιά. Ήταν μέρος της κινηματογραφικής μου παιδείας πριν ακόμα αποφασίσω να γίνω σκηνοθέτης». Ο Σκοτ λέει ότι ούτε ο ίδιος, με όλες τις δυσκολίες της ταινίας, δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει πόσο εμβληματική θα ήταν μία από τις πρώτες του ταινίες. «Δεν το σκέφτεσαι όταν είσαι μέσα σ’ αυτό» σχολιάζει. «Αλλά ήξερα ότι κάναμε κάτι πολύ ξεχωριστό». Από τότε, πάντως, ήταν ξεκάθαρο ότι η ταινία του Scott είχε προβλέψει μια σειρά από κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν όλο και περισσότερο.
Γιατί το Blade Runner 2049 μπορεί να είναι η ταινία της χρονιάς

Οι πρώτες εντυπώσεις από τις ειδικές προβολές για τους κριτικούς κάνουν λόγο για ένα αληθινό έπος. 163 λεπτά που χρειάστηκαν πολύ καιρό για να δούμε στο σινεμά.

Στην εποχή που η Silicon Valley και οι start ups βάζουν τις μάρκες τους στο στοίχημα του Artificial intelligence τα drones έγιναν πραγματικότητα και η λέξη android μπήκε στην καθημερινότητά μας ως λογισμικό, το Blade Runner 2049 έρχεται για μια νέα neo noir cyber punk ιστορία.
«Αισθητικά, το Blade Runner είναι μια επανάσταση»

«Η μείξη δύο ειδών που με την πρώτη ματιά δεν ταιριάζουν: επιστημονική φαντασία με φιλμ νουάρ. Ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί και με επηρέασε βαθιά. Ήταν μέρος της κινηματογραφικής μου παιδείας πριν ακόμα αποφασίσω να γίνω σκηνοθέτης» εξήγησε μιλώντας για το κινηματογραφικό follow-up που ανέλαβε να σκηνοθετήσει.

«Το Blade Runner διαδραματίζεται το 2019 και ήταν προφητικό με κάποιον τρόπο, αλλά ξέρουμε ήδη ότι το δικό μας 2019 θα είναι διαφορετικό. Οπότε πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε το δικό μας 2049, για να σπρώξουμε την ταινία στο δικό της αναμενόμενο σύμπαν. Ο κόσμος του Blade Runner 2049 είναι μια επέκταση του πρώτου Blade Runner, δεν είναι απλώς μια επέκταση της πραγματικότητας» σχολίασε ο Ντενί Βιλνέβ.
Μπορεί να υπάρξει καλύτερο soundtrack από εκείνο του Vangelis;

Ο μεγαλύτερος, ίσως, αυτή τη στιγμή συνθέτης μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες Χανς Ζίμερ συνεργάστηκε με τον Μπέντζαμιν Γουόλφις αντικαθιστώντας τον Γιοχάν Γιόχανσον που επιλέχθηκε αρχικά. Οι συγκρίσεις με τις ποπ πλέον συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι αναπόφευκτες και σίγουρα οι θεατές θα τεντώσουν τα αυτιά τους για να ακούσουν πώς οι δύο μουσικοί παραγωγοί αντιλήφθηκαν την ηχητική επένδυση της ταινίας.

«Η πρώτη ταινία σε στοιχειώνει. Δεν την βγάζεις από το μυαλό σου. Σου ζητάει να αναρωτηθείς το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Σε κάνει να αμφιβάλεις για την ικανότητα σου να διαχωρίζεις τον ήρωα από τον κακό. Είναι ένα εφιαλτικό όραμα του μέλλοντος που είναι πιστευτό και μοιάζει πιθανό, ενώ παρουσιάζεται με έναν ρομαντικό, ονειρικό τρόπο που σου μένει. Ο χρόνος έχει αποδείξει τη μοναδικότητα της ταινίας» σημείωσε ο Ράιαν Γκόσλινγκ.
«Ήταν σίγουρα προφητική ταινία. Νομίζω ότι όσο η τεχνολογία αναπτύχθηκε, οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν μερικά θέματα της ταινίας να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή» σχολίασε ο Χάρισον Φορντ μιλώντας για την επιστροφή του στο φουτουριστικό κόσμο.

το Blade Runner 2049 δείχνει πως δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι ποια θα είναι η επόμενη ταινία που θα δεις στο σινεμά.

Trailer: 

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:
http://www.cinestar.gr 
http://www.facebook.com/cinestarveria 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb