Logo

Θερινός κινηματογράφος Βέροιας: Δύο προβολές την Παρασκευή και το Σάββατο

Το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου της ΚΕΠΑ διαμορφώνεται ως εξής ( μετά τη βροχή και το «τεχνικό πρόβλημα» στις 29 και 30/8 που ανάγκασαν να μην πραγματοποιηθούν οι προβολές). 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/9

ώρα 20.15 / Phantom Boy
Φαντασίας Διάρκεια: 84min
Σκηνοθεσία: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol | Σενάριο: Alain Gagnol Ηθοποιοί: Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou, Jackie Berroyer, Gaspard Gagnol

Ο εντεκάχρονος Leo έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα... Μαζί με τον αστυνομικό Alex αρχίζουν να καταδιώκουν τον κακό γκάνγκστερ, που θέλει να κυριεύσει τη Νέα Υόρκη με έναν ιό που στέλνει μέσω υπολογιστών. Οι δυο τους έχουν μπροστά τους μόνο 24 ώρες για να σώσουν την πόλη.

ώρα 21.30• Tous au Larzac / Όλοι στο Larzac
Ντοκιμαντέρ – Διάρκεια 120’

Σκηνοθεσία - Σενάριο / Réalisation - Scénario : Christian Rouaud. Φωτογραφία / Photographie : Alexis Kavyrchine. Mοντάζ / Montage : Fabrice Rouaud. Hθοποιοί / Avec : Léon Maille, Pierre Burguière, Christiane Burguière, Marizette Tarlier. Παραγωγή / Production : Elzévir Films. Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution internationale : MK2. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 118΄.

Βραβείο César 2012 στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ
César 2012 du meilleur film documentaire

Το 1971 ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας ανακοινώνει την επέκταση του στρατοπέδου στο Larzac. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιστάθηκαν στην καταπάτηση της γης τους και για 11 χρόνια αγωνίστηκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά. Η ταινία καταγράφει τους αγώνες τους τόσο στο Larzac όσο και στο Παρίσι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/9

ώρα 20.15 / Une vie de chat

Une vie de chat
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων – Διάρκεια 70΄
Σκηνοθέτες: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli
Σύνθεση μουσικής: Serge Besset

Ο Dino είναι ένας γάτος που μοιράζει τη ζωή του σε δύο σπίτια. Το πρωί ζει με τη Zoe την κόρη μίας αξιωματικού της αστυνομίας και τη νύχτα περιφέρεται στις στέγες του Παρισιού παρέα με ένα κλέφτη τον Nico. Η μητέρα της Zoe πρέπει να ασχοληθεί με τις πολυάριθμες κλοπές κοσμημάτων αλλά και με ένα αγαλματίδιο που βρίσκεται στα χέρια του κακοποιού Costa που ευθύνεται για τον θάνατο του συζύγου της.

ώρα 21.30 • Quai d’ Orsay / O Γάλλος Υπουργός
Κωμωδία – Διάρκεια 114’
Σκηνοθέτης: Bertrand Tavernier
Ηθοποιοί: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Jane Birkin, ...
Σενάριο: Antonin Baudry, Christophe Blain, Bertrand Tavernier
Χρονιά: 2013

Η ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη Bertrand Tavernier, Quai d’ Orsay μας βάζει στην ζωή ενός άρτι αποφοιτήσαντα πολιτικού επιστήμονα που προσλαμβάνεται για να γράφει τους λόγους του υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας και νιώθει χαμένος στους μαιάνδρους της πολιτικής. Ο Niels Arestup κέρδισε το βραβείο Σεζάρ για ερμηνεία σε δεύτερο αντρικό ρόλο.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb