Logo

Ποιες ταινίες θα προβάλει το ΣΤΑΡ

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 11/5/17 έως την Τετάρτη 17/5/17. Αναλυτικά : 

«Toni Erdmann»

Τόνι Έρντμαν, μία από τις σημαντικότερες ταινίες του 21ου αιώνα

Ώρα προβολής: 21.15

Μια κωμωδία από αυτές που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ο απόλυτος θρίαμβος της Γερμανίδας Μάρεν Αντε.

Με δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μια σειρά από αξέχαστες σκηνές που ξεκινούν από το ξεκαρδιστικό και φτάνουν ως τα όρια του απόλυτα συγκινητικού (συχνά μέσα στην ίδια σεκάνς), με το σουρεαλιστικό, το σοκαριστικό, το γελοίο και το μεγαλειώδες να συνυπάρχουν -όπως και στην ίδια τη ζωή- το «Toni Erdmann» δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας μικρός κινηματογραφικός θρίαμβος.

Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann
Σκηνοθεσία: Μάρεν Άντε / Maren Ade
Σενάριο: Μάρεν Άντε / Maren Ade
Πρωταγωνιστούν: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn

Η ταινία «Τόνι Έρντμαν» (Toni Erdmann - 2016), αποτελεί την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Μάρεν Άντε. Το φιλμ κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, όπου και κατάφερε να αποσπάσει το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI), στο διαγωνιστικό πρόγραμμα όπου και συμμετείχε.

«Ο ακραίος τρόπος που ζούσε ο Αμερικανός ηθοποιός Άντι Κάουφμαν και υποδυόταν τους ρόλους του με ενέπνευσε πολύ. Αυτό που με ενέπνευσε επίσης ήταν η οικογένειά μου, όπου γίνονταν μεγάλες πλάκες. Ο πατέρας μου έχει σχετικά καλό χιούμορ. Μια μέρα του χάρισα μερικά αντικείμενα για να κάνει πλάκες, όπως ψεύτικα δόντια, τα οποία χρησιμοποιούσε τακτικά.» - Μάρεν Άντε

Ο Τόνι Έρντμαν, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα (της ταινίας). Είναι ένας χαρακτήρας που θα εφεύρει ο Γουίνφρεντ, ο μεσήλικος πατέρας της κεντρικής ηρωίδας Ινές, μιας πετυχημένης γυναίκας καριέρας, προσπαθώντας να χτίσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της και να τη βοηθήσει να δει τη ζωή της με διαφορετική ματιά.

«Κανείς δεν ήξερε πώς θα ήταν γυρίσματα. Κανένας μας. Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν το πρόγραμμα και το περιεχόμενο. Γνωριζόμασταν ως συνάδελφοι, κάναμε πολλές πρόβες, κι όμως κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί, πώς θα λειτουργούσε όλο αυτό. Είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδί.» - Σάντρα Χίλερ.

Η ταινία «Τόνι Έρντμαν» (Toni Erdmann - 2016), αποτελεί την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Μάρεν Άντε. Είχαν προηγηθεί το «The Forest for the Trees» του 2003 και το «Everyone Else» του 2009.

«Το να δουλεύεις μαζί της είναι σαν να ωθείς τα πάντα στα όρια. Έτσι συνέβη. Μίλησα στις Κάννες με τον τύπο που έφτιαξε τους υπότιτλους και είχε πάθει την πλάκα του μαζί της. Αλλά είπε επίσης: Δεν έχω δουλέψει ποτέ τόσο πολύ στη ζωή μου. Όποιος βρεθεί στο δρόμο της, πρέπει να είναι έτοιμος για καταβάλλει όλη του την ενέργεια.» - Πέτερ Σιμόνισεκ

To BBC Culture ζήτησε από 177 Κριτικούς Κινηματογράφου - που προέρχονται από 36 διαφορετικές χώρες - να επιλέξουν ποιες είναι οι 100 σημαντικότερες ταινίες του 21ου αιώνα. Στη θέση 100 της σχετικής λίστας συναντάμε την ταινία, «Toni Erdmann» (2016) της Μάρεν Άντε.

Η ταινία «Τόνι Έρντμαν» (Toni Erdmann - 2016), αποτελεί τη Γερμανική Υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και παράλληλα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την επιλογή της τελικής πεντάδας.

Σε θρίαμβο για την ταινία «Toni Erdmann» εξελίχθηκε η λαμπερή βραδιά των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πέρα από τον τίτλο της καλύτερης ταινίας στην Ευρώπη, η γερμανίδα δημιουργός Μάρεν Άντε αναχωρεί από το Βρότσλαβ της Πολωνίας με τα βραβεία σκηνοθεσίας και σεναρίου στις αποσκευές της.

Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας απονεμήθηκε στον Πέτερ Σιμόνισεκ, πρωταγωνιστή της ταινίας «Toni Erdmann».

«Εξαιρετική παραγωγή, εξαιρετικό σενάριο. Κερδίσαμε πέντε βραβεία και αυτό δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό», δήλωσε ο αυστριακός ηθοποιός.

Την πλήρη κυριαρχία της ταινίας «Toni Erdmann» ολοκλήρωσε Σάντρα Χίλερ με το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας.

«Από την αρχή αντιμετωπίζαμε τους χαρακτήρες με σοβαρότητα, αντί να τους διακωμωδούμε, τους ερμηνεύσαμε με όλες τους τις αντιθέσεις, τις προσπάθειες και τις αποτυχίες τους», υποστήριξε η γερμανίδα ηθοποιός.

«Μεγάλη έκπληξη στα φετινά βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Πέντε βραβεία στις κύριες κατηγορίες για μια ταινία που σκηνοθέτησε μια γυναίκα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του διαγωνισμού».

Toni Erdmann Υποψηφιότητες:
Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017 · Μάρεν Άντε
Χρυσός Φοίνικας 2016 · Μάρεν Άντε
Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017
Μέγα Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών 2016 · Μάρεν Άντε
Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017 · Μάρεν Άντε, Τζανίν Γιακκοοβσκι
Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών 2016 · Μάρεν Άντε
Βραβείο Critics' Choice Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2016
Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερου σεναρίου 2016
Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερου ηθοποιού 2016
Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερου σκηνοθέτη 2016 · Μάρεν Άντε
Βραβείο Φεστιβάλ των Καννών Καλύτερης ηθοποιού 2016
Βραβείο Satellite Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2017
Βρετανικό Βραβείο Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Καλύτερης διεθνούς ανεξάρτητης ταινίας 2016 · Μάρεν Άντε, Μισέλ Μερκτ, Τζανίν Γιακκοοβσκι, ...
Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης ξένης ταινίας 2017 · Μάρεν Άντε, Μισέλ Μερκτ, Τζανίν Γιακκοοβσκι, ...
Βραβείο της Εθνικής Ένωσης Κριτικών των ΗΠΑ Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου 2017 · Σάντρα Χιούλερ
Bambi - German film 2016
Guldbagge Award for Best Foreign Language Film 2017 · Μάρεν Άντε
Robert Award for Best Non-American Film 2017 · Μάρεν Άντε, Camera Film
Gopo for Best European Film 2017 · Μάρεν Άντε
Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερης ξένης ταινίας 2017 · Μάρεν Άντε
Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών 2016 · Μάρεν Άντε
European University Film Award 2016 · Μάρεν Άντε

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=r2Q5wbenIbg 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ Σπαθιού - KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD
Ώρες προβολών: 19.00 και 21.30

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΪ ΡΙΤΣΙ
Σενάριο: ΤΖΟΜΠΙ ΧΑΡΟΛΝΤ & ΓΚΑΪ ΡΙΤΣΙ
Ηθοποιοί: ΤΖΙΜΟΝ ΧΟΥΝΣΟΥ, ΤΖΟΥΝΤ ΛΟ, ΕΡΙΚ ΜΠΑΝΑ, ΕΙΝΤΑΝ ΓΚΙΛΕΝ, ΤΣΑΡΛΙ ΧΑΝΑΜ, ΑΣΤΡΙΝΤ ΜΠΕΡΖΕΣ - ΦΡΙΣΜΠΙ

Μετά τις ταινίες «Sherlock Holmes» και την αναβίωση των 60ies, στην ταινία κατασκοπίας «The Man from U.N.C.L.E.», ο Γκάι Ρίτσι καταπιάνεται με έναν ακόμη θρύλο της βρετανικής κουλτούρας, τον Βασιλιά Αρθούρο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του ήρωα, θα γνωρίσουμε έναν ατίθασο νεαρό Αρθούρο, κυρίαρχο των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του, ο οποίος αγνοεί τον σκοπό για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Στον ομώνυμο ρόλο ρου Αρθούρου θα δούμε τον πρωταγωνιστή του «Sons of Anarchy», Τσάρλι Χάναμ. Δίπλα του πρωταγωνιστούν οι Άστριντ Μπερζές-Φρίσμπι, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζίμον Χούνσου, ο Έινταν Γκίλεν, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζουντ Λο και ο Έρικ Μπάνα.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TpRP7lvfEo8

ΜΠΑΝΤΙ, Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ (ΜΕΤΑΓΛ.)
ROCK DOG (GR)

Ώρα προβολής: 18.30

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα.
Extra:
Επίσημο site: http://www.rockdogmovie.com/

ο « ΜΠΑΝΤΙ, Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ » είναι βασισμένο στο κόμικ του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας. Το graphic novel κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «Tibetan Rock Dog». Η σκηνοθεσία είναι του Ας Μπράνον, σεναριογράφου και σκηνοθέτη του «Surf’s Up» και συν-σκηνοθέτη του «Toy Story 2».
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ekS_OVOwqfk

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:
http://www.cinestar.gr
http://www.facebook.com/cinestarveria

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb