Logo

Τι θα δείτε στο Σταρ

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 9/2/17  έως την Τετάρτη 15/2/17. Αναλυτικά:

ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ – FIFTY SHADES DARKER

Ώρες προβολών: 19.00 και 21.45
Πόσο πιο σκοτεινές μπορούν να γίνουν οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»;
Πολύ περισσότερο, από ότι φαντάζεστε

Το «Fifty Shades Darker» παραμένει πολλά υποσχόμενο για τους φανς του είδους

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ
Σενάριο: ΝΪΑΛ ΛΕΟΝΑΡΝΤ & Ε.Λ. ΤΖΕΪΜΣ
Ηθοποιοί: ΜΑΞ ΜΑΡΤΙΝΙ, ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΚΙΜ ΜΠΕΪΣΙΝΤΖΕΡ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ, ΡΙΤΑ ΟΡΑ, ΜΑΡΣΑ ΓΚΕΪ-ΧΑΡΝΤΕΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η Αναστάζια (Άνα) Στιλ (Ντακότα Τζόνσον) αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι (Τζέιμι Ντόρναν), έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ’ έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της. Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί. Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών, ενώ ο Γκρέι παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες... Καθώς οι δύο τους προσπαθούν να οικοδομήσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με σκοπό τη σταθερότητα, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος του Κρίστιαν περιβάλουν το ζευγάρι και απειλούν να καταστρέψουν το κοινό τους μέλλον. Το ερώτημα είναι «Μπορεί τελικά η αγάπη να θριαμβεύσει και να αλλάξει έναν άνθρωπο;»

Επίσημο site : http://www.fiftyshadesmovie.com/  
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LGeyb_53F90 

H Κόκκινη Χελώνα – The Red Turtle

Ώρες προβολών: 18.00
Μία υπέροχη, καλαίσθητη δημιουργία (και πρώτη συμπαραγωγή στην ιστορία του στούντιο), που κέρδισε το Βραβείο Κοινού και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας,

Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο.
Λιτό, συγκινητικό και συμβολικό παραμύθι χωρίς λόγια, αλλά γεμάτο ποιητικές, πανέμορφες εικόνες και απλά διατυπωμένες, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ιδέες.
Η Κόκκινη Χελώνα του θρυλικού studio Ghibli, ανάμεσα στις υποψήφιες ταινίες για
Όσκαρ Καλύτερου Animation

Το Studio Ghibli του θρυλικού Hayao Miyazaki, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του, και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.Τα κύματα παρασύρουν έναν ναυαγό αγνώστου παρελθόντος σε ένα ερημικό τροπικό νησί. Καθώς οι απεγνωσμένες απόπειρές του να αποδράσει αποτυγχάνουν, θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα μέρος που μοιάζει να κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πτηνά. Μέχρι που μια αναπάντεχη συνάντηση θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

Το θρυλικό ιαπωνικό στούντιο Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι συνεργάζεται σχεδόν αποκλειστικά με εγχώρια ταλέντα. Τόσο πολύ, όμως, εντυπωσιάστηκαν οι υπεύθυνοι του στούντιο με τη δουλειά του Ολλανδού μικρομηκά σκηνοθέτη Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ (Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το «Father and Daughter», το 2001, και υποψηφιότητα για το ίδιο βραβείο με το «The Monk and the Fish», το 1995), που τον προσέγγισαν οι ίδιοι για να κάνει μια ταινία για λογαριασμό τους, παραχωρώντας του απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία. Εκείνος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη τους παραδίδοντας μια φαντασμαγορική δημιουργία που αφηγείται χωρίς διαλόγους μια ιστορία για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον χρόνο.

Η «Κόκκινη Χελώνα» κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών

Η έλλειψη διαλόγων είναι ένα στοίχημα για την συμπαραγωγή, αλλά το φιλμ είναι τόσο γεμάτο από πανέμορφες εικόνες και καθηλωτικές σκηνές, που είναι σίγουρα πως θα αποζημιώσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Βραβείο Κοινού και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην «Κόκκινη Χελώνα»

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=caD6cg0HgfI 

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ - I, Daniel Blake

Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2016
2 βραβεία BAFTA
Ώρες προβολών: 20.00 και 22.00

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ, είμαι πολίτης. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Δέκα χρόνια μετά το Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι, ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης αποσπά τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα του και συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στους λίγους διπλά βραβευμένους με το Φοίνικα δημιουργούς. Η νέα ταινία του Ken Loach, σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του Paul Laverty (Bread and Roses, Sweet 16, My Name is Joe), εκπροσωπεί το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό σινεμά για το οποίο αυτό το δίδυμο είναι διάσημο, ενώ οι χαρακτήρες της ταινίας συγκλονίζουν και μένουν αξέχαστοι, όπως και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται.

Συγκινητικό και φορτισμένο, το Eγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ παρακολουθεί τον αγώνα δύο ανθρώπων ενάντια στη γραφειοκρατία, αλλά και τη δύναμη τους να σταθούν με αξιοπρέπεια στις πιο αντίξοες συνθήκες.

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Σενάριο: Paul Laverty , Σκηνοθεσία: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ

Ηθοποιοί: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Briana Shann, Dylan McKiernan

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ "η ταινία που σαρώνει τα φεστιβάλ"
Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς είναι ένα πραγματικό αριστούργημα

Τι είπαν οι κριτικοί κινηματογράφου:

Άγρια συγκινητικό - The Guardian

Ένα σπάνιο πολιτικό δράμα που αγγίζει την καρδιά - Variety

Ο βετεράνος Βρετανός σκηνοθέτης έχει ακόμα τη δύναμη να αρπάζει το συναίσθημα από τον λαιμό - Hollywood Reporter

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συναισθηματική δύναμη και την πολιτική ένταση της ταινίας - Sight and Sound

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω:
http://www.cinestar.gr 
http://www.facebook.com/cinestarveria 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb